logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

ouder hondje adopteren

Geslacht: reutje, gecastreerd
Leeftijd: circa 6 - 7 jaar
Formaat: kleine hond / klein lijf of hoge pootjes
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Odi graag in een rustig huishouden
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: ja

Informatie:
Arme Odi... dit hondje verblijft al ongeveer 3 jaar in een overvol asiel; de honden komen daar zelden uit de kennels. Hij is er terecht gekomen nadat hij was gedumpt en vervolgens werd gevonden door één van onze Roemeense contactpersonen, Ioana. Ooit bij zijn eigenaar (een baasje kunnen we het niet noemen) leefde hij waarschijnlijk in een tuin of op een erf. In Roemenië worden honden maar zelden als huishond gehouden.

In oktober 2023 heeft één van onze teamleden Odi ontmoet, tijdens een bezoek aan Ioana en door haar geredde honden in particuliere asielen. Odi is erg lief en snakt naar aandacht, contact met mensen. Hij is erg enthousiast en energiek. Of dat hele energieke echt hoort bij wie hij is of dat het (ook) komt omdat hij zo zelden uit de kennel wordt gelaten, dat weten we niet.

Onderaan deze pagina staat een filmpje van het asiel waar Odi al jaren verblijft :-( In Roemenië maakt hij geen kans om daar ooit een fijn thuis te krijgen. We gaan ons best doen iemand in Nederland te vinden die zich zijn lot aantrekt en graag een wat ouder hondje nog prachtige jaren wil en kan bieden!

ouder hondje adopteren

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Odi zoeken we een rustig thuis bij mensen met ervaring en moderne inzichten over het opvoeden van honden, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een goed omheinde tuin*. Een al aanwezige hond die voor Odi een steunmaatje en voorbeeld kan zijn, zou erg fijn zijn.

* Dit hondje verblijft nu nog in een asiel in Roemenie. Hij is waarschijnlijk niet direct zindelijk en hij heeft nog nooit in een huis gewoond. Het kan zijn dat hij alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort honden in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Odie een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u Odi wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Odi tijdelijk opvangen om hem een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over dit hondje of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes:

Ons teamlid ontmoet Odi::

Odi, aan een lijn lopen kent hij niet...::

Het asiel waar Odi verblijft::

Baasje gezocht voor grote asielhond Ringo, een jong-volwassen reu. Mechelse herder kruising.