Een hond uit het buitenland adopteren
Vandaag schreef Suze Steenbergen, https://buitenlandsehondinzicht.nl/:
Ik ben zo gelukkig!
Ik liep vanmorgen vroeg met mijn 5+1 op het heerlijke koele veld, we waren de warmte ruim voor en dat was dan ook precies het plan van vroeg de wekker zetten. Zes gelukkige honden scharrelden, speelden, renden, snuffelden en straalden vol geluk uit. Het geluk sloeg over op mij, zo’n fijn gevoel om daar de dag mee te beginnen.
Een gevoel van tevredenheid, ondanks uitdagingen. Een gevoel van liefde, ondanks moeilijke momenten. Een gevoel van samenzijn, ondanks de strijd zo nu en dan.
Het maakt mij gelukkig dat ik deze honden zo’n fijn leven mag geven, dat ik ze mag helpen in hun ontdekkingstocht naar een leven in Nederland. Dat het niet altijd makkelijk is, dat is een feit, maar ik heb voor hun gekozen en het voelt als mijn plicht ze het zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Ik zet mijn behoeften grotendeels opzij, zeker in het begin van de relatie.
Ik lees dan ook met pijn in mijn buik over de frustraties en worstelingen, de tegenvallers en teleurstellingen. Mensen die blijkbaar geen match hebben met hun adoptiehond of er veel teveel van hebben verwacht. Ik zou zo graag willen dat alle adoptanten ervaren wat ik ervaar, het geluk.
Geloof me als ik zeg dat ik niet de makkelijkste honden van de wereld heb, maar zij zijn daar niet de oorzaak van, dat zijn nog altijd de mensen aan de basis van hun bestaan. Probeer in te zien dat de hond niet expres moeilijk is of doet, maar dat hij gewoon niet weet waar hij aan toe is, of dat de situatie te moeilijk is waar je hem in brengt.
Probeer je leven op te rekken waar het kan in het belang van de hond en neem het hem niet kwalijk als je af en toe de frustratie voelt. Daar is niemand mee geholpen en het is niet goed voor de band.
En ook al zeggen we met z’n allen: “nee hoor, geen verwachtingen, alles op eigen tempo” gaat het daar heel vaak mis. Want tussen alle bedrijven door is er toch druk, hoop, versnelling, teveel tegelijk.
Begrijp me niet verkeerd, ik snap de emoties als je voelt dat je leven op slot zit, ik snap dat je het af en toe niet meer ziet zitten, we willen jullie met liefde helpen! We oordelen niet, dat is namelijk verre van helpend.
Wil je met ons brainstormen tijdens een InZicht sessie? Gewoon doen! Het is voor ons een vrijwillige bijdrage aan een gelukkiger leven van hond en eigenaar.
Meer info? Stuur een pb naar onze pagina (of via contactformulier op de website, https://buitenlandsehondinzicht.nl/) en we helpen je verder.
Een aanvulling door Straydogs Rescue Nederland: ben je adoptant van één van onze honden en ervaar je problemen of heb je vragen?
Dan kun je natuurlijk terecht bij ons eigen nazorg team.
Ons nazorg team:
Renzina:
Kynologisch instructeur en gedragstherapeut
Acupressuur Practitioner
Bach Bloesem consulent
Patricia:
Hondengedragstherapeut in opleiding met afgeronde specialisatie Buitenlandse Hond.
Daarnaast gespecialiseerd in Hond en Kind.
Cynthia:
Paraveterinair dierenarts assistente
Voedingsdeskundige (hond), diëtist in opleiding
Kynologisch instructeur/Honden gedragstherapeut in opleiding
Rolien:
Ervaringsdeskundige: 18 jaar ervaring met de opvang en begeleiding van buitenlandse asielhonden
Een buitenlandse hond adopteren kan heel veel geluk brengen. Maar ook hobbels of problemen die overwonnen kunnen worden.