logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

black is beautiful

 

Black is beautiful! En toch zitten zwarte honden gemiddeld langer in een asiel dan honden met een andere kleur vacht 😔. Wellicht zien mensen een zwarte hond (onbewust) als minder vriendelijk?

Onze zwarte honden zijn stuk voor stuk prachtig, van buiten en van binnen! We zoeken adoptanten voor Lula, Dali en Lassie.

Lula is een fitte senior van 8 jaar. Ondanks dat ze ruim zes jaar (!) in een Roemeens asiel heeft geleefd past ze zich heel goed aan aan het leven als huishond in Nederland. Ze krijgt en geeft graag knuffels en aandacht en geniet volop van lekker eten, een warme mand en spelen. Onbekende honden vindt ze niet leuk; we zoeken daarom voor haar iemand die in een rustige (landelijke) woon- en wandelomgeving woont. Lula wil u heel graag gezelschap houden, binnen en buiten! * Update 15 februari: Lula is geadopteerd 💖!

Dali is volgens zijn paspoort ook 8 jaar, maar de dierenarts schat hem wat jonger. Dali is een baasgericht hondje, hij is dol op aandacht waardoor hij soms vergeet te slapen 😆. In zijn gastgezin ligt hij daarom af en toe in de bench, zodat hij zijn avonturen in zijn slaap goed kan verwerken. Bezoek wordt vrolijk onthaald. Dali is gek op geaaid worden maar hij heeft nog moeite met opgetild worden en bijvoorbeeld droog gewreven worden met een handdoek.
Buiten houdt Dali van lopen in een vlot tempo afgewisseld met lekker snuffelen. Hij reageert onzeker op onbekende honden en verbloemt zijn onzekerheid dan door wat macho gedrag. In zijn gastgezin wordt hieraan gewerkt; afstand houden, afleiden en kalmeren met een snackje werkt steeds beter. Net als Lula is Dali een aanhankelijke hond die graag iemand's vriendje voor het leven wil zijn.

Onze Lassie is een lieverd én een pechvogel. Sinds zijn aankomst in Nederland heeft hij al verschillende tijdelijke adressen gehad en dat is zijn vertrouwen niet ten goede gekomen. Het goede nieuws is dat Lassie, als hij iemand na verloop van tijd vertrouwt, een enorm lieve, vrolijke en leergierige hond is voor die persoon. Dan vindt hij het heerlijk om tegen zijn baasje aan op de bank te liggen, te knuffelen, samen te spelen en om dingen te leren.
In de buitenwereld vindt Lassie het moeilijk om te vertrouwen; hij vindt veel onbekende dingen spannend en knallen tijdens de vuurwerkperiode hebben zijn wantrouwen en stress tijdens het wandelen vergroot. Voor deze lieve en gevoelige hond zijn we op zoek naar een ervaren baasje die alle tijd wil nemen om samen met Lassie een top-team te worden! 🧍🏼‍♂️🐕‍🦺