logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

lula adoptiehondGEADOPTEERD
Geslacht: Teef, gesteriliseerd
Leeftijd: 8 jaar
Formaat:  kleine middelmaat/ schofthoogte 45 cm / circa 18 kilo
Kan met kinderen: Ja, vanaf 14 jaar
Kan met katten:  Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: blij, rustig, aanhankelijk
Adoptiebijdrage: € 150,00

Karakter:
Voor Lula begint het grote genieten pas net. Ze geniet ontzettend van het leven in huis en pakt de dagelijkse routine met gemak op.

Gedrag in huis:
In huis is Lula rustig, ze komt zeker af en toe voor aandacht maar is daarbij niet opdringerig. Ze is gek op kluifjes, knuffeltjes en zachte mandjes. Na 7 jaar kennel is het prachtig om te zien hoe ze speelt met de aanwezige honden in het gastgezin, ze heeft nog wat in te halen! Ze is goed bij te sturen als ze eens iets doet wat niet mag. Lula vindt haar eten wel belangrijk en daarom eet ze apart van de andere honden. Voor een borstelbeurt gaat ze heerlijk liggen. Bezoek wordt even aangekondigd en daarna vriendelijk begroet.

Gedrag buiten:
Lula gaat graag mee wandelen en loopt netjes aan de lijn. Ze kan nog wel schrikken van harde geluiden en druk verkeer. Ze mist daarin duidelijk de ervaring en het vertrouwen. In een rustige omgeving zet ze haar neusje aan de grond en ze geniet dan echt. Op dit moment doet Lula haar behoeftes nog grotendeels in de tuin en af en toe een plasje tijdens de wandeling. Onbekende honden zien vindt ze nog erg spannend, haar gastgezin steunt en begeleidt haar daar in. Autorijden gaat prima. Ze is vriendelijk en afwachtend naar onbekende mensen op straat.

Profiel adoptant:
Voor Lula zijn we op zoek naar een baasje met ruime ervaring met honden, die haar met geduld in de buitenwereld kan begeleiden. Haar nieuwe thuis heeft een tuin en omdat Lula andere honden erg spannend vindt, is een rustige woon- en wandelomgeving (buitengebied) belangrijk, zodat ze niet veel andere honden hoeft tegen te komen en er ruimte is om die te ontwijken.

Achtergrond:
Lula is als jonge hond van straat gehaald door een lokale rescuer in Roemenië en in veiligheid gebracht. Zij heeft daar 6 jaar in een kennel gewacht op een enkele reis naar een lieve adoptant. Vorig jaar hebben we haar over laten brengen naar een rescuer die een kleine opvang heeft, waar ze een mooie ontwikkeling liet zien. Lula verblijft nu bij haar gastgezin, in Badhoevedorp.

Medische bijzonderheden:
geen

Filmpjes:

Lula bij haar gastgezin (november/december 2021):


Lula bij de kleinschalige opvang in Roemenië; we zochten toen nog een gastgezin voor haar (juni 2021):

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze lieve senior hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

adopteer senior hond lula

{gallery}Adoptiehonden/lula{/gallery}.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.