slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-maart2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Dali

dali senior ter adoptieDALI IS TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR
(MEDISCHE REDEN)
Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: geschatte leeftijd 7 jaar (maar geboortedatum in paspoort is februari 2013)
Formaat: kleine middelmaat / circa 45 cm
Kan met kinderen: 12+
Kan met katten: ja, indien honden gewend
Kan met andere honden: ja / zie toelichting
Trefwoorden: vrolijk, mensgericht, prikkelgevoelig, avontuurlijk, lief
Adoptiebijdrage: € 125,00

Karakter: Dali is een vrolijk mensgericht hondje dat dol is op aandacht; hij is een knuffelkont en een koekiemonster. In een rustige omgeving zit dit mannetje het lekkerst in zijn velletje.

Gedrag in huis:
Dali is een baasgericht hondje, hij is dol op aandacht waardoor hij soms vergeet te slapen. In zijn gastgezin ligt hij daarom af en toe in de bench. Dali is vriendelijk naar de andere hond en de katten in het gezin. Hij is slim en leert snel. Ondanks dat Dali en de hond in zijn gastgezin niet spelen is hij wel graag bij hem. Bezoek wordt vrolijk onthaald en hij laat zich graag aanhalen. Wat echt grappig is, is zijn manier van aandacht vragen. Dan komt hij heel schattig voor je zitten en met een scheef koppie en pootje op je been om een kroel vragen.
Dali is dol op aandacht, maar zoals veel honden uit Roemenie vindt hij optillen wel eng.
Dali kan bij zijn gastgezin goed alleen thuis zijn, maar dat zal in een nieuw thuis weer rustig opgebouwd moeten worden.

Gedrag buiten:
Dali is buiten met wandelen een parmantig doorstappertje. Hij trekt nog wel wat aan de lijn, maar hij is daar goed in te begeleiden met wat lekkers, want dan heeft hij alleen maar oog voor jou. Hij is heel goed trainbaar op die manier, Dali is dol op snoepjes.
Onbekende honden vindt hij spannend en hij heeft de neiging deze weg te blaffen. Bij zijn gastgezin wordt hier aan gewerkt en het gaat steeds beter.
Hij is vriendelijk tegen mensen onderweg maar angstig voor groot verkeer of harde geluiden.

senior hond adopterenProfiel adoptant:
Dali's nieuwe baasje geeft rustig, liefdevol en duidelijk leiding, zodat Dali zijn ontspannen, blije en lieve zelf kan zijn. Zijn toekomstige huis staat in een rustige woonomgeving, want in een prikkelrijke omgeving raakt Dali (op termijn) gestrest.

Dali kan samen met katten wonen als die honden gewend zijn. Samen met een andere hond kan ook, als het een rustige, niet opdringerige hond betreft. Een huishouden met jonge kinderen is geen goed idee, omdat alle drukte die dat nu eenmaal met zich meebrengt te veel is voor Dali.

Achtergrond:
Dali heeft een tijd op straat gezworven. Een buurtbewoner ontfermde zich over hem en bracht hem iedere dag eten en aandacht. Dali viel op door zijn vrolijke aard en zijn mensgerichtheid. Eén van onze Roemeense contactpersonen heeft hem daarom in overleg met deze buurtbewoner en onze stichting van de onveilige straat gehaald en opgevangen. Enkele weken later kon Dali naar Nederland komen. Dali verblijft nu bij een gastgezin in Wolvega, provincie Friesland.

Medische bijzonderheden:
Bij aankomst in Nederland bleek Dali last te hebben van zijn rug, waarschijnlijk veroorzaakt door overgewicht en te weinig bespiering. We hebben dit laten onderzoeken en de betreffende plek onderin zijn rug wordt succesvol behandeld. Hij is inmiddels ook al flink afgevallen en met beweging zijn zijn spieren weer sterker geworden. Een goede combinatie van rust en beweging en een niet te hoog lichaamsgewicht blijven voor Dali belangrijk.

Voor Dali geldt een verlaagde adoptiebijdrage: €125,00.

Filmpje:

Foto's maart 2022, met heel veel dank aan Hodafi / Ramona Houweling fotografie:

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden, of per email contact met ons opnemen. Al onze adoptiehonden verblijven al in Nederland!

Overige foto's:


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.