logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

dali senior adoptie hondje

Dali is op 23 september 2022 overleden. Vaarwel lieve Dali, je wordt gemist 😢

-------------
Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 9 jaar
Formaat: kleine middelmaat / circa 45 cm
Kan met kinderen: 12+
Kan met katten: ja, indien honden gewend
Kan met andere honden: ja / zie toelichting
Trefwoorden: vrolijk, mensgericht, prikkelgevoelig, avontuurlijk, lief
Adoptiebijdrage: € 125,00

Karakter: Dali is een vrolijk mensgericht hondje dat dol is op aandacht. In een rustige omgeving zit dit mannetje het lekkerst in zijn velletje.

Gedrag in huis:
Dali is een baasgericht hondje, hij is dol op aandacht. Bezoek wordt vrolijk onthaald. Als Dali graag aandacht wil dan komt hij heel schattig voor je zitten met een scheef koppie en een pootje op je been. Dali is aanhankelijk en vrolijk, maar in huis geen druktemaker. Hij kan ook genieten van lekker liggen slapen.

Door pijn in zijn rug, die op dit moment succesvol wordt behandeld, heeft Dali associaties ontwikkeld tussen bijvoorbeeld geborsteld of opgetild worden en pijn. Dergelijke handelingen vragen daarom om een begripvolle, voorzichtige benadering.

Dali kan bij zijn gastgezin prima een paar uurtjes alleen thuis zijn, in een nieuw thuis zal dat weer rustig opgebouwd moeten worden.

Gedrag buiten:
Dali is buiten met wandelen een parmantig doorstappertje. Hij trekt nog wel wat aan de lijn, maar hij is daar goed in te begeleiden met wat lekkers en consequent stilstaan wanneer Dali aan de lijn trekt. Hij is heel goed trainbaar op die manier, want Dali is dol op voertjes.

Onbekende honden vindt hij spannend en hij heeft de neiging deze weg te blaffen. Bij zijn gastgezin wordt hier aan gewerkt en het gaat steeds beter. Heeft hij een hond eenmaal leren kennen dan gaat het over het algemeen goed.
Dali is vriendelijk tegen mensen onderweg, maar wat angstig voor groot verkeer of harde geluiden.

senior hond adopterenProfiel adoptant:
Dali's toekomstige huis staat in een rustige woonomgeving en er kan in een rustige omgeving worden gewandeld. Zijn nieuwe baasje(s) hebben ervaring met honden.
Dali kan prima als enige hond geplaatst. Samenwonen met een andere hond kan ook, als het een sociale en niet opdringerige hond betreft.

Achtergrond:
Dali heeft een tijd op straat gezworven. Een buurtbewoner ontfermde zich over hem en bracht hem iedere dag eten en aandacht. Dali viel op door zijn vrolijke aard en zijn mensgerichtheid. Eén van onze Roemeense contactpersonen heeft hem daarom in overleg met deze buurtbewoner en op verzoek van onze stichting van de onveilige straat gehaald en opgevangen. Enkele weken later kon Dali naar Nederland komen. Dali verblijft nu bij een gastgezin in Wolvega, provincie Friesland.

Medische bijzonderheden:
Bij aankomst in Nederland bleek Dali last te hebben van zijn rug. We hebben dit laten onderzoeken en de betreffende plek onderin zijn rug laten behandelen. Hij is inmiddels ook al flink afgevallen en met beweging zijn zijn spieren weer sterker geworden. Een goede combinatie van rust en beweging en een niet te hoog lichaamsgewicht blijven voor Dali belangrijk.
Dali krijgt phenpred (een ontstekingsremmer/pijnstiller); de kosten daarvan bedragen ongeveer €15,= per maand.

Voor Dali geldt een verlaagde adoptiebijdrage: €125,00.

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden, of per email contact met ons opnemen.

Foto's maart 2022, met heel veel dank aan Hodafi / Ramona Houweling fotografie:

Filmpjes:

Overige foto's:


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.