logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

baasjes gezocht

 

Vandaag zetten we graag Moses, Lily en Phoebe in de schijnwerpers. Ze verblijven bij gastgezinnen in Nederland; Moses tijdelijke mand staat in Annerveenschekanaal (Drenthe), Lily heeft een opvangplek in Drachten (Friesland) en Phoebe in Lijnden (Noord-Holland).

puppy uit asielMoses is een reutje van 8 maanden en qua formaat een middelmaat. Hij is als jonge pup in Roemenië gedumpt langs de weg en hij verschool zich in een rioolpijp... 😞 Gelukkig kon hij worden veiliggesteld door Elisa en kreeg hij een plek in haar privé asiel. Onze teamleden hebben Moses ontmoet tijdens hun bezoek aan het asiel, begin november. Ze konden voor hem meteen een plekje bij gastgezin in Nederland reserveren en Moses is daar half november gearriveerd.

Moses is een vrolijke, aanhankelijke hond. Het is leuk om te zien hoe hij steeds meer vertrouwen in de wereld krijgt en hoe snel hij van ervaringen leert. De eerste weken reageerde Moses veel op omgevingsgeluiden door te blaffen, maar nu hij tot rust is gekomen en zich veilig voelt bij zijn tijdelijke thuis is dat zo goed als over. Ook buiten heeft Moses een mooie ontwikkeling laten zien. Verschillende dingen die Moses in eerste instantie heel spannend vond, daar kijkt hij nu niet meer naar om. En als hij het even niet weet, dan zoekt hij steun bij zijn gastvader 💕.

Moses is sociaal met zowel honden als katten. Bij een nieuw baasje kan hij de enige hond in huis zijn, of samenwonen met een andere (sociale) hond


hond adopterenLily is een teefje van 5 maanden en een kleine hond. Ze zal wellicht uitgroeien tot een kleine middelmaat. Ook zij is in Roemenië gedumpt langs de weg en kreeg een plekje in een privé asiel. Ze is sinds 13 januari in Nederland.

Lily is een energieke pup. Ze is lief en aanhankelijk maar geen type schoothond. Ze houdt van lekker racen en is niet bang voor natte modderpootjes 😊!

Lily is lief, aanhankelijk, vrolijk en speels. Vanzelfsprekend doet ze ook dingen die je als eigenaar liever niet ziet; ze is nog helemaal puppy! Ze houdt van gezelligheid en actie. Een gezin met kinderen (van 8 jaar of ouder) zou prima bij haar passen; een actief gezin zonder kinderen kan ook een goede match zijn. Belangrijk is natuurlijk wel dat ze ook voldoende rust krijgt.

Ten aanzien van onbekende mensen en situaties is Lily nog onzeker. Het is natuurlijk ook allemaal nog nieuw voor haar. Met goede begeleiding, geduld en tijd zal haar zelfvertrouwen en het vertrouwen in de wereld nog flink groeien.


kleine adoptie hondPhoebe tenslotte is een teefje van bijna 3 jaar en een klein hondje. In Roemenië werd ze gevonden op een vuilstortplaats, samen met haar pups. Via het asiel van Elisa is ze naar Nederland gekomen; ze verblijft sinds half oktober bij haar gastgezin.

Naar haar gastmoeder toe is Phoebe heel erg lief en heel aanhankelijk. De man in het gezin werd lange tijd niet vertrouwd; inmiddels gaat Phoebe af en toe ook bij hem een aai halen.

Bij wie ze echt vertrouwt is Phoebe vrolijk, heel gezeglijk, grappig en aandoenlijk. Maar ze is angstig in onbekende situaties en voor onbekende mensen. Vooral mannen zijn in Phoebe’s wereld behoorlijk angstaanjagend. Voor haar zoeken we dan ook, meer nog dan voor onze andere honden, een bijzonder thuis-voor-altijd.

❗ Meer lezen over deze drie kanjers en/of over onze andere beschikbare honden? Kijk op de pagina Onze adoptie honden in Nederland.