logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

asiel hond adopteren

 

Voor Clyde 💖💖 zoeken we mensen met ervaring met onzekere honden. Of één mens, dat mag natuurlijk ook.

Toen hij 2 jaar was werd Clyde in Roemenië gevonden op straat. Hij kreeg een plekje in een privé asiel en twee jaar later zat hij daar nog steeds 😞. Zoals op dit moment veel gebeurt in Roemenië besloot een overheidsinstantie om dit privé asiel eens flink aan te pakken...

Niet omdat er iets mis was met de zorg voor de dieren maar "gewoon", omdat volgens de Roemeense wetten asielen aan een aantal - deels onzinnige - regels moeten voldoen. Of "gewoon", omdat privé asielen "concurrenten" zijn van de gemeentelijke asielen, waar de hondenvangers hun brood verdienen??

Hoe dan ook, de collega stichting die samenwerkt met dit privé asiel vroeg om onze hulp om dieren veilig te stellen, voordat ze naar een gemeentelijk asiel / dodingsstation zouden worden verbannen. Eén van onze teamleden bood een opvangplek aan en zo kwam Clyde bij ons 💖!

Op de foto's lijkt hij best groot, maar Clyde is een kleine middelmaat (schouderhoogte 40 cm). Boven alles is hij enorm lief; hij wordt heel blij en enthousiast van aandacht en als hij iets bedreigend vindt dan reageert hij conflict vermijdend en zoekt hij zelf de ruimte op.

Clyde's opvang was niet van tevoren gepland maar een noodgeval. Een korte kampeervakantie in Nederland stond al gepland en dus ging Clyde mee. Hij heeft er van genoten 💖! Hij werd heel vrolijk en ontspannen van het veel buiten zijn en de wandelingen in rustige natuurgebieden.

Er zijn nog heel veel dingen waarvan Clyde heel onzeker wordt. Niet gek natuurlijk, na twee jaar in een asiel (zijn voorgeschiedenis van vóór die tijd is onbekend, maar de kans dat hij ooit huishond is geweest is zo goed als nul).

Gelukkig heeft Clyde een hart van goud 🌟! Hij wil en kan graag iemand's liefste maatje voor-het-leven zijn 💕. Voor aanvullende informatie en filmpjes kijk op Clyde's pagina alsjeblieft: Volwassen (Asiel) Hond Adopteren, Clyde

Clyde is een zachtaardige hond, die de helft van zijn leven in het asiel heeft doorgebracht. Hij is beschikbaar om te adopteren.