logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

angstige asielhond

Dinsdag vertelden we over Beppe 🥰, woensdag over Prinz 🥰 en vandaag het verhaal van Sally 🥰.
Sally heeft in Roemenië jarenlang opgesloten gezeten in een klein hok, waar ze nooit uit los werd gelaten. Sally en haar 11 lotgenoten kregen water en voer, maar geen aandacht of verzorging... 😞

Toen hun eigenaar overleed en de buren klaagden over de honden, vroeg de burgermeester van het dorp aan onze contactpersoon Elisa of zij zich over de honden wilde ontfermen. De honden kregen medische verzorging en een plek in Elisa's asiel, in mei 2022.
Eén van Sally's lotgenoten is Will, hij is al in Nederland en voor deze lieverd zoeken we een adoptant (Volwassen hond adopteren: Will).

Sally wordt sinds ze door Elisa werd verzorgd, gesponsord door één van onze meest trouwe fans en volgers; geweldig Richard, dankjewel ❤️🙏!!

De eerste tijd in het asiel was Sally erg nerveus en angstig en we dachten dat ze niet geschikt zou zijn voor adoptie in Nederland. Want hoe naar dat ook is, we moeten als team sowieso keuzes maken welke honden we bemiddelen en welke niet. Het aantal asiel- en zwerfhonden in Roemenië is immers immens groot (naar schatting zo'n anderhalf miljoen)... 😢

Half november heeft een aantal van onze teamleden het asiel van Elisa in Roemenië een week lang bezocht. Daar hebben ze ook Sally opnieuw ontmoet. En in de anderhalf jaar dat Sally nu in dit asiel verblijft, heeft ze stapjes gezet in haar zelfvertrouwen en haar vertrouwen in mensen.
Op basis hiervan en van haar ervaring met angstige opvanghonden, heeft ons gastgezin Rolien besloten aan Sally een opvangplek te bieden 🙏🍀. En zo ligt Sally, na jarenlang in een hok en daarna in een kennel te hebben geleefd, nu in een warm mandje in Nieuwe Pekela ❤️🥳❤️🥳!

Sally is nog steeds een angstig hondje. Maar ze wil wel heel graag contact en elke dag durft ze een klein beetje meer. Bij haar gastgezin heeft ze een heerlijk veilig hoekje met een mand in een afgeschermde bench. Daar voelt ze zich veilig.

En hoe schattig: Sally verzamelt - het liefst als niemand kijkt - allerlei spulletjes die ze vindt en neemt die mee voor in en om haar bench 😆. Van een leeg plastic bakje tot sloffen en zelfs het plakbandapparaat; als er iets kwijt is in huis dan is de kans groot dat Sally het in "haar huisje" heeft gezet 🥰!

Welkom in Nederland, Sally 🥳! We zijn enorm blij dat je na al die jaren van ellende nu een warm en liefdevol opvangthuis hebt ❤️🙏❤️🙏

Wil je de ontwikkeling van Sally volgen? Dat kan via haar pagina: Senior hondje Sally, nu uit het asiel.

senior hondje adopteren

senior hondje adopteren

Een senior hondje, Sally, werd gered uit een hok waarin ze zat opgesloten, in een afgelegen tuin. Ze kwam in een asiel, beter maar nog steeds in een kennel. Gelukkig heeft ze nu een foster in Nederland.