logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hond adopteren

Geslacht: reu gecastreerd
Leeftijd: volwassen / senior hond, 7 jaar, geboren 10 juni 2016
Formaat: grote middenmaat; schouderhoogte 52 cm
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Will graag in een rustig huishouden
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: ja, met rustige, niet opdringere honden
Trefwoorden: zachtaardig, bescheiden, aandoenlijk, aanhankelijk, knuffelkont, rustig, naar onbekenden afwachtend
Adoptiebijdrage: €150,= (senior hond)

Karakter:
Will is een rustige zachtaardige hond en een aanhankelijke goedzak. Een grote baby ;) Ondanks dat hij jarenlang opgesloten zat in een hok in een afgelegen tuin in Roemenië past Will zich snel aan aan zijn nieuwe wereld in Nederland.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen die een lieve hond die een zwaar leven heeft gehad, een fijn en blijvend thuis willen bieden;
  • Recente ervaring met honden en het inzicht om een hond met een "rugzakje" te begeleiden;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een rustige omgeving (dorps/rustige en groene woonwijk/platteland);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Will ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen;
  • Will kan als enige hond worden geplaatst bij iemand die veel thuis is, of bij een al aanwezige sociale en rustige hond.

volwassen hond adopterenGedrag in huis:
Will is een rustige hond die geniet van fijne ligplekjes, lekker slapen en kijken wat zijn baasje doet. Naar zijn gastmoeder toe is Will in korte tijd al heel aanhankelijk geworden. Hij wordt blij van haar aandacht; als ze tegen hem praat, hem aait of z'n buikje kriebelt als hij in zijn mand ligt. Steeds vaker durft hij ook zelf om aandacht te vragen maar hij is niet opdringerig, eerder bescheiden.
Will is zindelijk en kan bij zijn opvang ook al even alleen thuis zijn; dit is wel samen met een andere hond. Natuurlijk zal het goed alleen kunnen zijn in een nieuw thuis weer langzaam moeten worden opgebouwd.
In Wills gastgezin woont momenteel nog een ander hondje, een rustig teefje op leeftijd. Ze zijn graag in elkaars nabijheid maar zonder fysiek contact.

Gedrag buiten:
Will loopt al goed mee aan de lijn, hoewel hij dit niet gewend was. Bij onverwachte geluiden of vreemde dingen kan hij nog schrikken maar hij herstelt snel. Tijdens de eerste wandeling met zijn gastmoeder keek hij naar een rijdende auto alsof hij die nog nooit gezien had, maar nu twee weken later kijkt hij er niet meer naar om.
Naar onbekende mensen en onbekende honden toe is Will afwachtend en wat onzeker; hij schrikt dan van onverwachte bewegingen. Toch is hij ook nieuwsgierig, als de onbekende hem negeert komt hij snuffelen om informatie op te doen. Van drukke of opdringerige honden is Will niet gecharmeerd. Hij ontwijkt ze het liefst; komen ze toch bij hem dan kan hij waarschuwend grommen.

volwassen hond adopteren Will's wereldje is zijn leven lang piepklein geweest; hij heeft jarenlang opgesloten gezeten in een klein hok in een afgelegen tuin. Hij werd het hok nooit uitgelaten... Het laatste jaar voor zijn komst naar Nederland zat hij in een particulier asiel in Roemenië. Daar werd zijn wereldje iets groter, ook daar was zijn leven in een kennel maar hij kreeg wat meer aandacht en heel af en toe was er tijd om hem op het speelveld te laten. In Nederland doet Will het verrassend snel heel goed! Toch blijft het heel belangrijk om hem niet te overspoelen met allerlei indrukken. Hij heeft in de laatste weken zo veel verandering en nieuwe dingen meegemaakt en het proces van dat alles verwerken is nog lang niet voorbij. Bij een verhuizing naar zijn baasje(s) voor altijd is opnieuw alles anders. Rust en veiligheid bieden staan daarom voorop.
Autorijden vindt Will oké; hij wordt niet wagenziek en wacht rustig af waar de reis naartoe gaat.

Achtergrond:
In Roemenië had Will een eigenaar, maar een baasje kunnen we het niet noemen. Het was iemand die - waarschijnlijk met goede bedoelingen - gedumpte pups / zwerfhonden opving, maar ze vervolgens opsloot in kleine hokken in de tuin. Ze kregen water en eten maar werden verder niet verzorgd. Toen deze eigenaar overleed en de buren klaagden over de honden, vroeg de burgermeester van het dorp aan onze contactpersoon Elisa of zij zich over de honden wilde ontfermen. De honden kregen een plek in Elisa's asiel en medische verzorging.
De eerste tijd was Will wantrouwend en we dachten dat hij niet geschikt voor adoptie zou zijn. Maar deze jongen heeft ons verrast; hij kroop uit zijn schulp en werd steeds meer vriendelijk en open. Toen één van onze ervaren gastgezinnen hem een plek aanbood hebben we hem naar Nederland laten reizen (in Roemenië maken asielhonden zoals Will geen kans om daar ooit geadopteerd te worden). Will is op 14 oktober gearriveerd bij zijn gastgezin; zij verblijven afwisselend in Amsterdam en in hun vakantiewoning op de Veluwe.

Medisch:
Will is gecastreerd, volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

 

Foto's en filmpjes van Will in Nederland::

Foto's en filmpjes van Will in Roemenië::

Will is één van de twaalf honden die jarenlang in kleine hokken waren opgesloten.
Het filmpje is opgenomen door Elisa, in mei 2022:

Een vrijwilliger haalt Will uit zijn asiel kennel, voor een zeldzaam uitje, in juli 2023:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze honden ter adoptie zoeken verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen in Roemenië.