logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen asiel hond adopteren

Geslacht: reu gecastreerd
Leeftijd: volwassen / senior hond, 7 jaar, geboren 10 juni 2016
Formaat: middenmaat; schouderhoogte 52 cm, 21½ kilo
Kan met kinderen: eventueel, bij rustige kinderen vanaf 12 jaar
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: heel zachtaardig, bescheiden, aandoenlijk, aanhankelijk, knuffelkont, rustig
Adoptie bijdrage: €150,= (ons tarief voor "senior" honden vanaf 7 jaar)

Karakter:
Will is een rustige, zachtaardige hond en heel aanhankelijk. Ondanks dat hij jarenlang opgesloten zat in een hok in een afgelegen tuin in Roemenië heeft Will zich verrassend goed aan aan zijn nieuwe wereld in Nederland aangepast. Geweldig dat Will na jaren van ellende nu eindelijk aan het genieten is!

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden en moderne inzichten met betrekking tot de begeleiding van een hond;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een niet al te drukke woonomgeving (bijv. een groene woonwijk, of dorps);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Will ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen;
  • Will kan als enige hond worden geplaatst of bij een andere kalme en sociale hond.

volwassen hond adopteren Gedrag in huis:
Will is een rustige hond die geniet van fijne ligplekjes, lekker slapen en kijken wat zijn baasje doet. Will is heel aanhankelijk. Hij wordt erg blij van de aandacht van zijn gastmoeder; als ze tegen hem praat, hem aait of z'n buikje kriebelt als hij in zijn mand ligt. 's Avonds ligt hij op de bank met zijn kop op haar schoot. Will is een heerlijke goedzak, een "grote baby" ;-)
Will kan bij zijn opvang al prima een tijdje alleen thuis zijn. Natuurlijk zal het goed alleen kunnen zijn in een nieuw thuis weer langzaam moeten worden opgebouwd.
Bij zijn gastgezin heeft Will tot nu toe samen gewoond met vier verschillende andere opvanghonden en dat gaat goed.

Gedrag buiten:
Will loopt prima aan de lijn, hoewel hij dit tot voor kort niet gewend was. Tijdens de eerste wandeling met zijn gastmoeder keek hij naar een rijdende auto alsof hij die nog nooit gezien had, maar vanaf twee weken daarna kijkt hij er niet meer naar om. Ook wat drukte op straat of onverwachte geluiden brengen hem niet meer van zijn stuk.
Naar onbekende mensen toe is Will wat afwachtend maar ook nieuwsgierig. Als de onbekende hem tijd e ruimte geeft, komt hij snuffelen om informatie op te doen en even later wordt hij graag aangehaald. Ook naar onbekende honden toe is Will nieuwsgierig en sociaal.

volwassen hond adopteren Will's wereldje is zijn leven lang piepklein geweest; hij heeft jarenlang opgesloten gezeten in een klein hok in een afgelegen tuin. Hij werd het hok nooit uitgelaten... Het laatste jaar voor zijn komst naar Nederland zat hij in een particulier asiel in Roemenië. Daar werd zijn wereldje iets groter, ook daar was zijn leven in een kennel maar hij kreeg wat meer aandacht en heel af en toe was er tijd om hem op het speelveld te laten.
In Nederland doet Will het verrassend snel heel erg goed! Toch blijft het heel belangrijk om hem in de eerste periode in een nieuw thuis niet te overspoelen met allerlei indrukken. Bij een verhuizing naar zijn baasje(s) voor altijd is opnieuw alles anders. Rust en veiligheid bieden staan daarom voorop. Will heeft al laten zien dat kalm aan doen in de eerste weken zich dubbel en dwars terugverdient op de wat langere termijn.
Autorijden vindt Will prima; hij wordt niet wagenziek en wacht rustig af waar de reis naartoe gaat.

Achtergrond:
In Roemenië had Will een eigenaar, maar een baasje kunnen we het niet noemen. Het was iemand die - waarschijnlijk met goede bedoelingen - gedumpte pups / zwerfhonden opving, maar ze vervolgens opsloot in kleine hokken in de tuin. Ze kregen water en eten maar werden verder niet verzorgd. Toen deze eigenaar overleed en de buren klaagden over de honden, vroeg de burgermeester van het dorp aan onze contactpersoon Elisa of zij zich over de honden wilde ontfermen. De honden kregen een plek in Elisa's asiel en medische verzorging.
De eerste tijd was Will wantrouwend en we dachten dat hij niet geschikt voor adoptie zou zijn. Maar deze jongen heeft ons enorm verrast (en doet dat nog steeds); hij kroop uit zijn schulp en werd steeds meer vriendelijk en open. Toen één van onze ervaren gastgezinnen hem een plek aanbood hebben we hem naar Nederland laten reizen (in Roemenië maken asielhonden zoals Will geen kans om daar ooit geadopteerd te worden). Will is op 14 oktober gearriveerd bij zijn gastgezin; zij verblijven afwisselend in Amsterdam en in hun vakantiewoning op de Veluwe.

Medisch:
Will is gecastreerd, volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze heerlijke hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's, filmpjes en updates van Will in Nederland:

Op veel foto's en filmpjes van Will zie je zijn oogwit. Bij Will is dat geen teken van stress; ook als hij ontspannen en vrolijk is zie je dat bij hem ;)

Will's gastmoeder schrijft:

9 maart:
"Voorjaar 🌞🌷!"

volwassen adoptie hond

20 februari
Samen kluiven:

2 februari:

24 januari:
In Roemenië waren Will en Brad jarenlang samen. Nu ze hier in Nederland herenigd zijn, geeft dat beide honden heel veel energie ❤️!
Will is veel actiever en speelser sinds Brad er is en Brad heeft naast plezier ook steun aan Wills gezelschap en voorbeeld.

"It may be winter outside, but in my heart it's spring 🎵🎶":

20 januari:
Liefde is... samen kluiven:

11 januari:
Wandelen in Amsterdam:

3 januari:
"Will heeft zich in de afgelopen weken fantastisch ontwikkeld. Niemand van ons had kunnen voorspellen hoe snel en goed hij zich heeft aangepast aan zijn nieuwe leven. Ook als we in Amsterdam zijn gaat het wandelen prima. Hij krijgt er steeds meer plezier in en zijn zelfvertrouwen en vertrouwen in de wereld zijn zo enorm gegroeid!"

1 januari:
"Will de Knuffelbuffel 🥰 En gelukkig was hij niet angstig voor het vuurwerk!"

volwassen adoptiehond

22 december:
"Lucy had vandaag een kennismaking met een gezin met 3 kinderen. We hadden buiten afgesproken en een stukje gelopen naar mijn huisje. Buiten leken zowel Lucy als Will geschrokken door deze grote groep die met ons meeliep. Maar binnen was het meteen helemaal goed. Zowel Lucy als Will lieten zich uitgebreid knuffelen!"

4 december:
"Onbekend mannelijk bezoek vandaag was geen probleem. Will vond het zelfs zo saai dat hij na een aai en een koekje lekker ging slapen 🥰."

volwassen adoptiehond

3 december:
"Vanochtend met Lucy en Will een blokje om gelopen in Amsterdam. Will was al 2 keer eerder hier op straat geweest en ook al wilde hij graag mee, ik weet dat hij dit best spannend vindt. Lucy wilde graag nader kennismaken met een hondje en liep kwispelend op hem af. Terwijl Lucy ging snuffelen aan de voorkant van het hondje ging Will stiekem aan de achterkant snel snuffelen. Eigenlijk best een doorbraak voor Will. Hij is hier ook niet heel erg angstig op straat, snuffelt veel, plast en poept en neemt lekkers aan, maar het is wel duidelijk dat er hier te veel prikkels op hem afkomen."

28 november:
"Lucy heeft vandaag voor het eerst gewandeld en natuurlijk was Will ook mee. Meteen met de auto de stad uit. Het wandelen was niet echt spannend maar we hebben ook geen mens of hond gezien. Will deed het ook prima op een onbekende plek. Hij was gefascineerd door de watervogels, Lucy daarentegen vond ze een beetje eng 😆.
Aan het einde op het parkeerterrein kwamen we 3 mensen tegen vlak achter elkaar die ons op enkele meters passeerden. Will en Lucy keken rustig naar de mensen en snoven hun geur op als ze voorbij waren."

13 november:
Ben ik even weg en zie ik dit op de camera: Will heeft zich op de bank geïnstalleerd en mijn slof meegenomen. Het is zo'n schatje 🥰🥰"

volwassen adoptiehond

11 november:
Will lijkt er geen moeite mee te hebben om enig hond te zijn nu Eve is verhuisd. Hij wandelt rustig met zijn staart omhoog. Heeft zijn botje in zijn mand begraven 🙈. Vanochtend kwam mijn buurman even iets op de computer doen en koffiedrinken, en hij is een grote man. Will heeft aan zijn broekspijp gesnuffeld en ging lekker vanuit zijn mand toekijken. En nu lekker naast mij op de bank. Hij is tot nu toe super makkelijk en ontzettend lief!

6 november:
"We hebben gewandeld samen met Monique en haar hondjes. Deze hondjes zijn kalm in de manier waarop ze contact zoeken en Will reageerde heel sociaal en geïnteresseerd op hen (zie het filmpje) ❤️!"


Will is een volwassen hond / senior hond van 7,5 jaar. Hij verblijft in Nederland bij een gastgezin en beschikbaar voor adoptie.

Foto's en filmpjes van Will in Roemenië::

Will is één van de twaalf honden die jarenlang in kleine hokken waren opgesloten.
Het filmpje is opgenomen door Elisa, in mei 2022:

Een vrijwilliger haalt Will uit zijn asiel kennel, voor een zeldzaam uitje, in juli 2023:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Onze honden ter adoptie zoeken verblijven deels bij gastgezinnen in Nederland en deels nog in asielen in Roemenië.