logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

adoptie honden en kittens

 

🎈 Zeven honden en vier kittens hebben de lange reis gemaakt 🚐 en kwamen dit weekend aan bij onze gastgezinnen 🎈💖!
In Roemenië is het volop winter en daarom is het extra fijn dat deze bofhondjes en -katjes nu het leven in asielen achter zich hebben kunnen laten.

We hebben een mooie mix van verschillende leeftijden. De katten zijn alle vier kittens. Ze zijn opgegroeid in een asiel maar mede dankzij de liefdevolle verzorging van medewerkers en vrijwilligers daar zijn ze erg lief en mensgericht. Ze worden opgevangen in Groningen en zijn binnenkort beschikbaar voor adoptie: Gidget, Sailor, Jem en Speck 🥰. Meer informatie vind je op onze pagina Kittens ter adoptie.

adoptie kittens

kittens ter adoptie

Drie van de honden zijn in hun senior jaren. Eve wordt geschat op 9 jaar, Dolce op 8 jaar en Betty is 13 jaar. Betty werd door haar "baasjes 🙄" afgestaan aan een gemeentelijk asiel omdat ze te oud werd 😞... Eve heeft jarenlang opgesloten gezeten in een klein (buiten)hok. Ze kreeg wel voer maar verder geen verzorging. Toen haar eigenaar overleed konden Eve en haar lotgenootjes gelukkig terecht bij een privé asiel, waar de omstandigheden beter zijn in vergelijking met hun vorige verblijf. Maar het bleef een leven in stressvolle omstandigheden, in een onverwarmde kennel. We zijn super blij dat Eve nu alsnog een leven als geliefd huishondje krijgt 💖🙏!

betty senior hondje

eve senior hondje

Dolce komt uit de tuin van mw Geta ( https://straydogsrescue.nl/hulp-roemenie-honden ). Hij was ernstig verzwakt en ziek door onder andere schurft 😞. Samen met een lokale rescuer regelde onze stichting voor hem medische zorg en opvang in een privé asiel. Eén van onze gastgezinnen bood hem een plekje aan 🙏💖, dus gelukkig zit Dolce nu niet meer in de kou!

dolce senior hondje

Dan de jonge honden: Blitz is 1 jaar, Poppy is 8 maanden en Eliza is anderhalf. Blitz en Poppy zijn beide als jonge pups in het asiel terecht gekomen, gevonden langs de weg (gedumpt). Poppy was samen met een zusje, voor wie door een andere stichting een plek in Engeland is gevonden. Poppy gaat haar geluk in Nederland vinden 💖!
Eliza werd gevonden in het veld, samen met puppy's. Later bleek dat ze niet de moeder is van deze pups. Eliza's gastgezin heeft een optie op adoptie.

blitz jong hondje

poppy jonge hond

eliza jong hondje

Tenslotte Bron, hij is 5 jaar. Een vrijwilliger van één van de privé asielen waarmee we samenwerken vond hem in een graanveld langs de weg naar het asiel. Daar worden regelmatig honden gedumpt, wellicht in de hoop dat ze worden gevonden door de asielmedewerkers... 🤷🏼‍♀️ Het kan ook zijn dat Bron zelf is weggevlucht van het drukke verkeer, de velden in. Gelukkig is hij nu hier 💖!

bron volwassen hondje