Katten uit het asiel, kittens ter adoptie

asiel kat adopterenKatten en kittens ter adoptie

Achtergrond:
In het privé asiel van Elisa waarmee we voor de honden al een tijdje samenwerken hebben ook heel veel katten een opvangplekje gekregen. Gered van de straat, gedumpt of afgestaan.

Zeker in de winter hebben ook de katten het heel zwaar in het asiel, ze worden ziek door de kou en de nattigheid. Een deel van de katten overleeft de winter niet. Bovendien is het asiel overvol en in Roemenië maakt een dier in het asiel nauwelijks kans om daar geadopteerd te worden.

We kunnen helpen door voor de kittens en sociale katten een thuis in Nederland te vinden. Want een leven lang in een asiel waar de voorzieningen minimaal zijn, dat is geen leven...

Beschikbare katten en kittens:
Op 8 april 2023 zijn na de lange reis vanuit Roemenië 2 nog jonge katten gearriveerd: de poesjes Mae en Melissa. De poesjes worden opgevangen door een ervaren gastgezin zodat ze kunnen bijkomen van hun ervaringen in het asiel en van de reis. Ook kunnen ze een beginnetje kunnen maken met hun nieuwe leven als huiskat en leren we ze goed kennen. Vanuit dit gastgezin wonend in de stad Groningen gaan we als ze daar klaar voor zijn op zoek naar een fijn thuis-voor-altijd!

Update 12 mei: Mae en Melissa zijn beschikbaar voor adoptie!
Mae heeft even tijd nodig (met name bij mannen) alvorens ze haar lieve knuffelkarakter zal laten zien. Maar eenmaal ontdooid doet ze niets liever dan knuffelen.
Melissa is iets meer op zichzelf maar ook zij wordt graag aangehaald, al is het wat meer op haar voorwaarden... Een echte poes met een eigen willetje dus 🙂.
Melissa en Mae zijn beide heel klein voor hun leeftijd; ze zijn nu ruim een jaar jong (geboren februari 2022). Ze zullen waarschijnlijk altijd relatief klein blijven. Beide katjes zijn heel speels.
Mae heeft door niesziekte flink ontstoken oogjes gehad. Het is inmiddels al een heel stuk beter, maar mogelijk blijft verzorging van haar oogjes altijd een aandachtspunt.

kat adopteren

Profiel adoptant:
Onze katten en kittens worden uitsluitend geplaatst als binnenkatten, met eventueel een kat-proof afgezette tuin, terras of balkon. We plaatsen Mae en Melissa alleen samen, als koppel.

Voor Mae en Melissa zoeken we:

  • een liefdevol thuis-voor-altijd met een niet al te druk huishouden, zonder kinderen;
  • ervaring met katten;
  • een thuis zonder hond(en); Mae en Melissa zijn geen honden gewend en ze zijn bang voor ze;
  • een veilige leefomgeving voor binnenkatten; denk aan een beveiligd balkon/terras/tuin en ook aan beveiligde ramen voor zover die ramen open kunnen.

Adoptie bijdrage:
De adoptie bijdrage bedraagt €125,= per kat/kitten en dus €250,= voor Mae en Melissa samen.
Deze bijdrage is niet kostendekkend; om alle kosten te kunnen dekken zijn we mede afhankelijk van donateurs. Uit het totaal van adoptie bijdragen en donaties worden de volgende kosten betaald:

  • Ontvlooiïng, ontworming en vaccinaties
  • Castratie / sterilisatie 
  • Chip, chip registratie en een Europees paspoort
  • Gezondheidscheck voor vertrek
  • Het transport met een gecertificeerd dieren-vervoersbedrijf van Roemenië naar Nederland
  • Onvoorziene medische kosten voor de katten in onze opvang; vanzelfsprekend worden onze dieren behandeld indien nodig.

Heeft u interesse in deze leuke katten of heeft u een vraag?
Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alstublieft.

Aanvullende informatie over Elisa's privé asiel (Do Good Rescue), foto's en filmpjes vindt u onder andere via haar instagram account: https://www.instagram.com/dogood_romania/

Foto's en filmpjes van de poesjes Mae en Melissa
(update 3 mei: Melissa is nu beschikbaar voor adoptie)

Melissa

Mae

In Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.