Katten in het asiel

kittens ter adoptieKittens ter adoptie

Achtergrond:
In het privé asiel van Elisa waarmee we voor de honden al een tijdje samenwerken hebben ook heel veel katten een opvangplekje gekregen. Gered van de straat, gedumpt of afgestaan.

Zeker in de winter hebben ook de katten het heel zwaar in het asiel, ze worden ziek door de kou en de nattigheid. Een deel van de katten overleeft de winter niet. Bovendien is het asiel overvol en in Roemenië maakt een dier in het asiel nauwelijks kans om daar geadopteerd te worden.

We kunnen helpen door voor de kittens en sociale katten een thuis in Nederland te vinden. Want een leven lang in een asiel waar de voorzieningen minimaal zijn, dat is geen leven...

Beschikbare kittens:
De drie kittens die we in december '22 naar Nederland haalden zijn inmiddels geadopteerd!
Voor een reis naar Nederland op 26 januari hebben we plekken gereserveerd voor 4 kittens uit Elisa's asiel: de katertjes Sailor en Speck en de poesjes Jem en Gidget. We plaatsen vast foto's van ze, want voor je het weet is het al weer begin februari en komen de kittens beschikbaar voor adoptie!

De kittens worden opgevangen door een ervaren gastgezin zodat ze kunnen bijkomen van hun ervaringen in het asiel en van de reis. Ook kunnen ze een beginnetje kunnen maken met hun nieuwe leven als huiskat. Vanuit dit gastgezin wonend in de stad Groningen gaan we op zoek naar een fijn thuis-voor-altijd voor elk van de kittens.

kittens ter adoptieOnze kittens worden uitsluitend geplaatst als binnenkatten met een kat-proof afgezette tuin, terras of balkon.

Profiel adoptant:

Voor elk van onze kittens zoeken we:

  • een liefdevol thuis waar al een andere kat als gezelschap en speelmaatje aanwezig is, of waar twee van onze kittens mogen wonen;
  • een niet al te druk huishouden; eventueel met kinderen vanaf circa 12 jaar;
  • een veilige leefomgeving voor binnenkatten; denk aan een beveiligd balkon/terras/tuin en ook aan beveiligde ramen voor zover die ramen open kunnen.

Adoptie bijdrage:
De adoptie bijdrage bedraagt €125,= per kat/kitten.
Deze bijdrage is niet kostendekkend; om alle kosten te kunnen dekken zijn we mede afhankelijk van donateurs. Uit het totaal van adoptie bijdragen en donaties worden de volgende kosten betaald:

  • Ontvlooiïng, ontworming en vaccinaties
  • Castratie / sterilisatie voor kittens/katten die daarvoor oud genoeg zijn
  • Chip, chip registratie en een Europees paspoort
  • Gezondheidscheck voor vertrek
  • Het transport met een gecertificeerd dieren-vervoersbedrijf van Roemenië naar Nederland
  • Onvoorziene medische kosten voor de katten in onze opvang; vanzelfsprekend worden onze dieren behandeld indien nodig.

Heeft u interesse in één of meer van deze kittens of heeft u een vraag?
Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. alstublieft.

Aanvullende informatie over Elisa's privé asiel (Do Good Rescue), foto's en filmpjes vindt u onder andere via haar instagram account: https://www.instagram.com/dogood_romania/

Foto's kittens verwacht eind januari::

Foto's geadopteerde kittens::

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.