logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

vier honden geadopteerd

Afgelopen week zijn VIER van onze honden die in Nederland werden opgevangen, geadopteerd ❤️❤️ !
Kiwi, Belle, Sprietje en Coco zijn voor-altijd-thuis 🏡🎉.

Kleine KIWI verbleef in Roemenië in de "opvangtuin" van mevrouw Geta. Dat ze daar heel ongelukkig was, was duidelijk te zien 😞.

Eén van onze gastgezinnen bood haar een opvangplek aan (dankjewel Petra en André 🙏) en in november 2022 arriveerde ze bij hen.
De eerste tijd was niet gemakkelijk; Kiwi had veel te verwerken en had daarnaast ook medische klachten. Ze bleek last te hebben van allergieën en na onderzoek werd immunotherapie gestart.

In de loop van de maanden ging het steeds beter met Kiwi 🌟🥝. De allergische klachten kwamen grotendeels onder controle. En ze veranderde geleidelijk van een heel onzeker en prikkelgevoelig hondje in een aanhankelijke kleine dame die haar nieuwe wereld vrolijk omarmde ❤️!

En natuurlijk nam Kiwi een steeds grotere plek in, in de harten van haar gastouders 😘. Maar Kiwi houden zou ook betekenen dat een volgend hondje opvangen er voorlopig niet in zit... Toen zich een serieus geïnteresseerde en passende kandidaat meldde voor Kiwi kwam het idee om eventueel afscheid te moeten nemen van dit geweldige hondje hard bij hen binnen. Dat kunnen we ons helemaal voorstellen en dus...: Kiwi is geadopteerd door haar gastgezin ❤️❤️!

BELLE werd gedumpt bij een tankstation, in de buurt van Elisa's asiel. Elisa checkt dagelijks een aantal beruchte dumpplekken in haar omgeving, waaronder deze. Belle werd gevonden en kreeg vanzelfsprekend een plekje in het asiel. Maar hoewel de honden daar dan veilig zijn, genoeg te eten en indien nodig medische hulp, is het leven in het asiel verschrikkelijk 😞.
Elisa doet wat ze kan, met een inzet van 200%. Maar de middelen zijn beperkt en met momenteel zo'n 270 honden in haar asiel ontbreken de handen en de tijd om elke hond dagelijks aandacht te geven. Voeg daarbij de stress van 270 blaffende honden...

Belle heeft geluk gehad; ze kreeg een heerlijke plek in Nederland, met een optie op adoptie (dankjewel Erni 🙏!). Het duurde niet lang tot de optie werd veranderd in een contract: Belle is geadopteerd door haar gastgezin ❤️❤️!

SPRIETJE kwam terecht in het gemeentelijk asiel Arad. Eén van de meest wrede plekken waar je als hond terecht kunt komen... Veel te veel honden dicht op elkaar, geen medische zorg en medewerkers die de honden nog erger behandelen dan oud vuil. Ook Spriet had geluk; ze werd opgemerkt door één van onze Roemeense contactpersonen en overgebracht naar haar particuliere asiel.
De echte kans op "en ze leefde nog lang en gelukkig" kwam toen ze een plek kreeg bij één van onze gastgezinnen (dankjewel Terence 🙏!). Ze kreeg de tijd om te ontstressen en via haar opvangadres leerden wij haar goed kennen. Niet lang nadat ze beschikbaar kwam voor adoptie meldde zich een goed passende kandidaat voor haar; Sprietje is geadopteerd ❤️❤️!

COCO tenslotte kwam als jonge pup (gedumpt) in Elisa's asiel. Eén van onze teamleden die in mei de honden in het asiel bezocht ontmoette onder andere lieve Coco. Met haar zachtaardige, vrolijke en leergierige aard een prima kandidaat om in Nederland een gelukkige huishond te worden. We vonden voor haar een hele fijne plek; Coco is geadopteerd ❤️❤️!

We wensen Kiwi, Belle, Sprietje en Coco en al hun nieuwe baasjes heel veel geluk en plezier met elkaar; nog héél veel jaren 🍀❤️🍀❤️!

Vier honden met een asiel verleden werden afgelopen week geadopteerd. Ze waren al in opvang in Nederland en hebben nu een eigen thuis, voor altijd!