logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

urgent herplaatsing hondje

Klein hondje Pebble adopteren:
❗❤️ UPDATE 17 juni: we hebben een fijne (opvang)plek voor Pebble gevonden ❤️❗

Voor Pebble zijn we hard op zoek naar een blijvend thuis, of een gastgezin voor langere tijd.
Dit is wat hij nodig heeft:

  • Recente ervaring met honden en het inzicht en de mogelijkheden om een momenteel heel reactief hondje te begeleiden;
  • Mensen die alle tijd hebben voor de begeleiding van Pebble en die een hondje dat zo veel pech heeft gehad een fijn en blijvend thuis willen bieden;
  • Een thuis met een heel rustig huishouden - geen kinderen en weinig bezoek - en in een rustige omgeving (dorps/platteland);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Pebble ook op eigen terrein lekker buiten kan rondstruinen en de eerste periode niet mee hoeft te wandelen;
  • De leeftijdsverwachting van kleine hondjes is zo’n 15 jaar; sommige hondjes worden nog ouder. We vinden het belangrijk een thuis te vinden waar Pebble - naar verwachting - zijn hele leven kan en mag blijven.

Pebble is nog geen jaar oud. Hij werd in februari geadopteerd en daar zijn dingen vreselijk mis gegaan 😞 Samen met zijn gevoeligheid en asielverleden heeft dat geleid tot zijn huidige gedrag, dat veel begeleiding en management vraagt.

Het gastgezin waar hij nu verblijft stond meteen voor hem klaar en begeleidt hem heel goed. Maar door hun gezinssamenstelling en regelmatig bezoek is het voor Pebble en het gezin een noodopvang, voor beiden is het niet passend voor een lang verblijf.

Wanneer je Pebble de tijd en ruimte geeft om je te leren kennen en te vertrouwen, is hij voor zijn eigen mensen een geweldig leuk hondje. Hij is dan heel aanhankelijk, speels, grappig en een knuffelkont!

Maar met onbekenden en met veel prikkels kan Pebble nog niet omgaan. Als reactie op de stress gaat hij in de aanval. Er is in het huidige gastgezin al geoefend, langzaam kan Pebble ander gedrag laten zien. Maar dit kost ongelofelijk veel tijd. Het moet juist en rustig aan opgebouwd worden.

Bij zijn noodopvang heeft hij al mooie positieve stapjes gezet. In een nieuw thuis zal het begin (heel) moeilijk zijn, maar op de lange termijn kan hij nog een heel stuk stabieler worden dan hij nu is. Dan heeft hij echter wel de ideale ruimte nodig.

We zoeken dus echt een speld in de hooiberg voor dit ventje. Eenmaal gevonden, denken we dat Pebble en zijn nieuwe baasje(s) samen heel gelukkig kunnen zijn!

We hebben Pebble (deels) medisch laten onderzoeken. Voor nu zijn er geen aanwijzingen voor medische afwijkingen. En lijkt er dus echt sprake van een ernstig trauma. Pebble staat op gedragsmedicatie en heeft dit mogelijk levenslang nodig.
Daarnaast ligt er ook een uitgebreid adviesplan welke uiteraard met Pebble meegaat.

Lees meer over Pebble en bekijk zijn filmpjes op zijn pagina: Ervaren baasje(s) gezocht, klein hondje Pebble

Deze oproep op Facebook:

Urgent: herplaatsing nodig voor klein hondje Pebble. Adopteren?