logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

onze gastgezinnen voor honden

Soms laten twee foto's zien waarom het zo dankbaar is wat onze gastgezinnen doen.
Brad, nu ter adoptie

Wat is een gastgezin?

Een gastgezin is een tijdelijk thuis voor één of meer van onze honden. Het is een gezin met één of meer personen dat een asielhond opvangt en begeleidt tot aan adoptie.

Waarom zijn gastgezinnen belangrijk?

Onze honden komen uit Roemenië. Ze hebben een zwaar leven achter de rug, soms traumatisch. Ze zijn vaak gedumpt als ongewenst, hebben gezworven en zijn daarna in een asiel beland. Vrijwel nooit hebben ze een leven als huishond gekend.

De omstandigheden in Roemeense asielen zijn niet te vergelijken met die in Nederland. In gemeentelijke asielen zitten veel te veel honden bij elkaar in kleine kennels. Om te overleven wordt er vaak gevochten om voer of een slaapplek. Weer en wind hebben meestal vrij spel; in de zomer is het in de kennels vaak veel te heet en in de winter kan het er 20 graden vriezen. Medische zorg is er niet of nauwelijks en de honden komen de kennels nooit uit.

In de privé asielen waarmee we samenwerken zijn de omstandigheden wat beter. Daar is voldoende voer en medische zorg. Maar ook hier hebben de honden hooguit een klein hok of een afdak om te schuilen tegen weer en wind. En ondanks heel betrokken en hardwerkende medewerkers en vrijwilligers krijgen individuele honden maar weinig aandacht, want de asielen zitten overvol. En in Roemenië heeft een asielhond zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Hun enige kans op een fijn leven is daarom een adoptant in een ander land.

Gastgezinnen zijn dus heel erg belangrijk, de kans op een succesvolle adoptie wordt hierdoor veel groter!

Meer informatie?
Kijk op onze pagina Gastgezin worden 🙏❤️

Soms laten twee foto's zien waarom het zo dankbaar is wat onze gastgezinnen voor onze honden doen.