logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

mac collageSenior hondje Mac nadert opnieuw een deadline;
met spoed een opvangplek of adoptant gezocht.

De nu bijna 10 jaar oude Mac zou in Roemenië naar het gemeentelijk asiel worden gebracht, waar hij waarschijnlijk na een afschuwelijke tijd zou zijn overleden. In Roemenië zitten in dergelijke asielen kleine kennels vol gepropt met honden, die vaak letterlijk moeten vechten om te kunnen overleven. Medische verzorging ontbreekt, in de meeste gevallen.

Stichting Straydogs Rescue hoorde van zijn verhaal en wist vlak voor de deadline een gastgezin in Nederland te vinden voor Mac. Mac bloeide op en ook fysiek werd zijn conditie een heel stuk beter.

Mac werd na een zorgvuldige selectie procedure geplaatst bij een adoptant, een baasje-voor-altijd. In de eerste periode bij zijn nieuwe baasje waren de berichten positief. Wel ontwikkelde Mac hevige jeuk en uit allergietesten bleek dat hij allergisch reageerde op verschillende soorten grassen en andere planten. Zijn baasje zorgde vanzelfsprekend voor behandeling, in overleg met de dierenarts. Maar een paar maanden later liet de adoptant onverwacht aan de stichting weten dat Mac onmiddellijk herplaatst moest worden, of anders moest hij maar inslapen ... 😞😠

De stichting kwam meteen in actie en al snel bleek dat Mac was uitgevallen naar de poes en de kleinkinderen met een duidelijke oorzaak. Mac had enorme jeuk en werd hiertegen nauwelijks behandeld... Als “alternatief” moest Mac 24/7 een kap dragen zodat hij de meest aangedane plekken niet verder zou open krabben... Dit gebeurde op initiatief van het baasje, tegen de adviezen van de dierenarts in 😠.

De stichting plaatste een noodoproep op sociale media om met grote spoed een nieuwe plek te vinden voor Mac. Een plek waar hij tot rust kon komen. Niet gemakkelijk te vinden, maar natuurlijk verdient Mac een goede kans.
Naar aanleiding van de noodoproep kon Mac gelukkig direct terecht bij een mevrouw met heel veel ervaring met herplaatshonden 🙏. Mac laat bij haar weer zijn aanhankelijke, dankbare en vrolijke zelf zien 💖. Visite kan hij niet waarderen, maar dat valt goed te managen door Mac in een andere ruimte of aangelijnd te houden bij bezoek. Mac krijgt nu immunotherapie en zijn jeuk is zo goed als over. De therapie moet wel worden voortgezet, de stichting zal de kosten hiervan blijven betalen (ook na adoptie).

senior hondje adoptie 01Toch nadert opnieuw een deadline voor Mac ... De lieve mevrouw bij wie Mac nu verblijft kan alleen tijdelijk opvang bieden aan Mac, dat was ook vantevoren bekend. Vanaf het eind van deze maand zal Mac opnieuw een ander thuis moeten hebben. In de juiste omgeving (rustig) en bij een passend baasje (m/v) is Mac een trouw en fijn vriendje 🐶🧍🏼‍♂️💖. Mac kan als enige hond worden geplaatst, maar ook bij een rustig teefje. Mac zoekt geen interactie wanneer hij met een teefje woont, maar accepteert haar aanwezigheid prima zo lang zij ook haar eigen gang gaat.

Er is in Mac's gedrag en ook medisch absoluut geen reden om hem te laten inslapen! De stichting zet daarom opnieuw alles op alles: Mac heeft voor de deadline van eind augustus opnieuw een goede plek nodig.

Op de pagina Adoptiehonden in Nederland - Mac vindt u aanvullende informatie en een filmpje van Mac. 

Bij wie mag dit mannetje een gezellige liefdevolle oude dag krijgen?

P.S.: we hebben ook goed nieuws!
Dankzij een geweldige donatie van de 5050shop hebben we een flinke spaarpot voor Mac, zodat we de kosten van zijn immunotherapie kunnen blijven betalen, ook na adoptie.
Enorm bedankt, 5050shop en alle mensen die ons door middel van bestellingen hebben gesteund 💖💖🙏!