logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

mac adopteren

❗❗ update 16 oktober 2022: voor Mac hebben we een adoptant gevonden 💖💖

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: geboren 14 september 2012
Formaat: kleine middelmaat, schouderhoogte 40 cm
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: buiten oké, samenwonen niet
Trefwoorden: aanhankelijk, dankbaar, fitte senior, lekkerbek
Adoptiebijdrage: in overleg / vrijwillige bijdrage

Karakter:
Mac is een heel aanhankelijke, baasgerichte hond. In en om huis is hij rustig, dankbaar en Mac is met weinig al heel tevreden.

Gedrag in huis:
Mac is een gezellige hond, hij is niet opdringerig maar graag bij zijn baasje in de buurt. Hij geniet van een fijne ligplaats, scharrelen in de tuin en aandacht. Hij gaat graag mee op bezoek en is tijdens het autorijden lekker ontspannen.
Op bezoekers die thuis komen is Mac niet zo gesteld; als er bezoek komt dan is het beter om Mac in een aparte ruimte te zetten of hem aan de lijn te houden. Voor wie dit geen punt vindt is Mac vooral een dankbaar vriendje!

senior adoptiehond macGedrag buiten:
Mac loopt goed mee aan een lange lijn. Hij is vrolijk en let goed op z’n baasje. Mac mag graag lekker snuffelen. Hij vindt onbekende honden soms spannend en reageert daarop wisselend. Als de andere hond ontspannen is blijft Mac dat ook; hij negeert dan de andere hond of gaat even snuffelen en daarna weer zijn eigen gang.
Mac wil graag wat voor je doen in ruil voor wat lekkers!

Profiel adoptant:
Voor Mac zoeken we een thuis met omheinde tuin in een rustige (dorpse) omgeving. Lieve mensen die (enige) ervaring hebben met honden en deze dankbare lieverd graag nog fijne senior jaren willen bieden.
We zoeken voor Mac een thuis zonder andere honden en zonder katten.

Achtergrond: 
Mac woonde in Roemenië samen met een andere hond in een zwaar vervuild appartement. Hun baasje overleed en ze zouden naar het gemeentelijk asiel / dodingsstation worden gebracht. Gelukkig heeft een locale rescuer zich over hen ontfermd en zijn ze in veiligheid gebracht. Eind vorig jaar heeft onze stichting beide honden naar Nederland laten reizen. Mac verblijft nu bij een gastgezin in Nieuwe Pekela. 

Medische bijzonderheden:
Mac wordt momenteel met succes behandeld tegen de jeukende plekken op zijn huid. Uit de allergietest is naar voren gekomen dat Mac allergisch is voor bepaalde grassen. Hij wordt nu voor zijn allergie behandeld met immunotherapie (Artuvetrin) en inmiddels is hij helemaal klachtenvrij. De kosten van deze immunotherapie blijven voor rekening van de stichting, ook na adoptie!

Mac adopteren?
Heeft u plek in huis en hart voor deze aanhankelijke senior en voldoet u aan het geschetste profiel van de adoptant?
Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden. 

Foto's:

Filmpje, Mac bezoekt de snuffeltuin Sneupen bij Willem, 2 oktober 2022:

Filmpjes, september 2022:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.