logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

langzitter asiel hond

 

Wie helpt lieve "langzitter" Sammy verder op weg naar een gelukkig leven als huishond 🐕🏡🧍🏼‍♂️? We zoeken voor Sam een adoptant of een gastgezin.

Eind 2020 haalde onze stichting Sammy uit de afschuwelijke omstandigheden van het gemeentelijk asiel in Resita, Roemenië. We brachten hem onder bij een particulier asiel in Roemenië, maar helaas kregen we van dit asiel weinig tot geen informatie over hem. Mede daardoor lukte het tot nu toe niet om een (ervaren) gastgezin voor hem te vinden. Zo werd Sammy een "langzitter" 😞...

langzitter asiel hondIn september van dit jaar besloten we om Sammy naar Nederland te halen 🚐 en hem in eerste instantie onder te brengen bij een goed dierenpension, Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard (in Bruchem, Gelderland). Op die manier kunnen we Sammy eindelijk beter leren kennen en gericht op zoek gaan naar een passend gastgezin of adoptant. Op 8 oktober jl. is hij daar gearriveerd en hij doet het hartstikke goed 💖👍!

Sammy is heel vriendelijk en geniet van de aandacht die hij nu krijgt 💕. Zijn geschatte leeftijd is 8 jaar. De filmpjes op Sammy's pagina geven een goed beeld geven van hem.

Natuurlijk moet Sammy nog veel leren; voor hem is een leven als huishond in Nederland helemaal nieuw. Om die reden zoeken we voor hem:

  • een adoptant of een gastgezin om Sammy verder te begeleiden en te leren kennen
  • lieve mensen met voldoende ervaring en inzicht in hondengedrag en -training
  • een rustig huishouden en een huis in een rustige woon- en wandelomgeving
  • een goed omheinde tuin
  • één of meer al aanwezige sociale honden die voor Sammy steunmaatje(s) kunnen zijn

Sammy's verzorgers bij Dierenpension De Bommelerwaard hebben zijn reactie getest bij het ontmoeten van een hem onbekend teefje en zijn reactie op katten. De speelgoed-kat vond hij maar raar 😆; de echte katten worden door Sammy genegeerd 🐈🐈.

Ook bij de ontmoeting met de hond 🐶 doet Sammy het goed; na een korte kennismaking heeft hij vooral aandacht voor zijn verzorgers 💕🧍🏼‍♂️🧍🏼‍♂️.

Op Sammy's pagina staan ▶ filmpjes van hem, ook van de testen met de katten en het teefje.

Voor Sammy geldt een gereduceerde adoptiebijdrage van €125,= vanwege zijn vergroeide voorpootjes. Deze afwijkingen zijn zeer waarschijnlijk ontstaan door slechte voeding in zijn puppy tijd. Sammy lijkt er gelukkig geen last van te hebben! Bij tijdelijke opvang is een adoptiebijdrage niet van toepassing.

Wie ziet dit lieve ventje helemaal zitten en neemt hem op in huis en hart 🏡💖?
Via Sammy's pagina vindt u meer informatie en ook ons intake formulier. Bij vragen kunt u ons natuurlijk mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 📬