logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

dali overleden

 

Vandaag is onze lieve Dali overleden. We hadden hem zó graag een langere gelukkige tijd gegund 😢😞

Dali kwam in juli 2021 naar Nederland, nadat hij op ons verzoek was gered van de straat in Roemenië . Hij overwon een hartworminfectie en de eerste weken was Dali vrolijk en gelukkig. Toen kwam de pijn; een probleem in zijn onderrug. We lieten de plek behandelen en Dali kreeg medicatie; met wisselend succes.

De laatste weken ging Dali's gezondheid onverwacht heel hard achteruit. De röntgenfoto's en andere onderzoeken lieten verschillende problemen zien. Hij had een vergroot hart, vocht in z’n buikholte en afwijkende schildklierwaarden. En nog steeds de problemen in zijn onderrug. Dali kreeg nieuwe medicatie, maar dat gaf geen zichtbare verbetering.

Van een blije dappere stapper ging hij in korte tijd naar een hond voor wie 250 meter al een uitdaging was. En Dali kon niet meer genieten van knuffelen, terwijl dat zó zijn ding was 😢...

Uiteindelijk hebben we als team en in goed overleg met de dierenarts en natuurlijk Dali's gastmoeder Karin vastgesteld dat Dali niet langer voldoende kwaliteit van leven had 😞. Zijn pijn en uitputting werden overheersend. Vanmiddag hebben we Dali laten inslapen, in zijn eigen vertrouwde omgeving en in aanwezigheid van Karin en de katten Shadey en Chica.

We wensen iedereen die Dali zal missen sterkte en in het bijzonder Dali's gastmoeder Karin. Zij heeft bijna 11 maanden heel geweldig voor Dali gezorgd en hem in haar hart gesloten. Een groot dankjewel Karin; ondanks alles zijn we heel blij dat Dali bij jou een liefdevol thuis heeft gehad en niet eenzaam op straat in Roemenië is gestorven.

Dag lieve Dali. Je was een bijzondere hond met een hartje van goud.
Je wordt gemist.

 

dali overleden