logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel hond ter adoptie

Geslacht: teef, gesteriliseerd
Leeftijd: jong volwassen hond, circa 2 jaar
Formaat: middelgroot
Kan met kinderen: vanaf 13 jaar
Kan met katten: kan op aanvraag worden getest
Kan met andere honden: ja
Adoptie bijdrage: €350,00 (niet van toepassing bij tijdelijke opvang)

Informatie:
Pearl werd samen met andere honden door Elisa (DoGood Rescue Romania) aangetroffen bij het plaatselijke benzinestation, een bekende dumpplek voor honden. Elisa gaf haar een plaatsje in haar privé asiel waar ze nu wacht op een baasje voor altijd... Of om te beginnen een gastgezin in Nederland, dat kan ook!

Onze teamleden hebben Pearl begin november 2022 zelf ontmoet tijdens hun bezoek aan Elisa's privé asiel. Ze heeft de looks van een witte herder maar is een stukje kleiner. Ze is een super vriendelijke hond, heel zachtaardig, erg blij met aandacht van mensen. Ook naar andere honden toe is ze sociaal. De filmpjes onderaan deze pagina laten dat ook zien. Triest genoeg is er in het overvolle asiel maar zelden tijd om te aaien, te spelen of te knuffelen. 

In mei 2023 was één van onze teamleden opnieuw op bezoek bij het asiel. Pearl wacht daar nog steeds... In Roemenië zelf hebben asielhonden zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. We hopen dat we nu snel een fijne plek vinden voor haar in Nederland. Ze komt graag heel veel liefde, plezier en vrolijkheid brengen! 

Pearl is reisklaar voor een enkele reis naar Nederland. Ze is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een gezondheidscheck gehad. Natuurlijk heeft ze ook een eigen paspoort. Wanneer we een passende opvangplek of adoptant voor haar vinden dan regelt onze stichting professioneel transport, van het asiel naar haar nieuwe adres in Nederland.

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Pearl zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Deze hond verblijft nu nog in een asiel in Roemenie. Ze is waarschijnlijk nog niet direct zindelijk en geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort honden in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Pearl een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u Pearl wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin deze hond tijdelijk opvangen om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze hond of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's:

Filmpje 2022 (muziek start na 8 seconden):