logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

labrador hond adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen hond, circa 3 jaar
Formaat: middelgroot
Kan met kinderen: eventueel, we plaatsen Dove graag in een niet te druk huishouden
Kan met katten: kan op aanvraag worden getest
Kan met andere honden: ja

➡️ De pagina over Dove is verhuisd naar een ander webadres, kijk op de nieuwe pagina alstublieft voor de actuele versie: Labrador kruising uit het asiel ter adoptie, Dove

Informatie:
Toen Dove werd aangetroffen met haar puppy's, ergens in een veld, was ze er slecht aan toe. Ze was extreem vermagerd, uitgemergeld door gebrek aan voedsel maar wel puppy's om te zogen.

Elisa heeft een filmpje hiervan gemaakt; het filmpje staat ook op deze pagina. Natuurlijk kregen Dove en haar pups een plek in Elisa's privé asiel. Met goede zorg en goed voer is Dove gelukkig helemaal hersteld en nu wacht ze in het asiel op een adoptant of een opvangplek in Nederland. In Roemenië zelf zijn de honden kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen...

Dove is een bijzonder lieve en sociale hond. Zo te zien is ze een Labrador (of een Labrador kruising); ze heeft ook het zachtaardige en stabiele karakter dat bij dit ras zo gewenst is. Dove kan als enige hond worden geplaatst, of bij een al aanwezige sociale hond op voorwaarde dat die rustig / niet opdringerig is.

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar Dove verblijft:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Dove zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, in een rustige woonomgeving, met voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Deze hond verblijft nu nog in een (privé) asiel in Roemenie. Ze is waarschijnlijk niet direct zindelijk en geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort honden in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft lieve Dove een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze hond wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Dove tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze hond of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes van Dove in Roemenië: