logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel puppy adopteren

Geslacht: teefje (nog niet gesteriliseerd)
Leeftijd: puppy, geboren 10 juli 2023
Formaat: wordt naar verwachting een kleine middenmaat; bij 5 maanden oud een schouderhoogte van 40 cm en gewicht van 6,5 kilo
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar
Kan met katten:  waarschijnlijk wel, met goede begeleiding
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: speels, nieuwsgierig, ondernemend, vrolijk, sociaal
Adoptiebijdrage: €350,= (N.B.: vanaf 1 januari wijzigen de adoptie tarieven)

Karakter:
Irma is volijke pup met een heel open en sociaal karakter. Ze is ondernemend en actief. Hoewel ze een aai zeker waardeert is ze geen schoothond; liever wil ze met haar mensen spelen ;)!

asiel puppy adopteren Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met ervaring met honden en kennis van moderne inzichten m.b.t. de begeleiding van honden;
  • Een niet al te drukke woonomgeving, zoals een rustige woonwijk met veel groen, of dorps / landelijk;
  • Een goed omheinde tuin waarin Irma lekker kan spelen en rondscharrelen.
  • We plaatsen Irma graag bij een sociale andere hond, die voor haar een gezelschaps- en speelmaatje kan zijn. Een absolute voorwaarde is dit niet.

Gedrag in huis:
Onderzoekend, actief, ondernemend. Positieve eigenschappen natuurlijk, maar een pup zoals Irma in huis vraagt wel veel tijd aandacht en energie. Ze zoekt graag het avontuur op, is nieuwsgierig en zit dus overal op, in en tussen ;-).
Irma is lief en sociaal, ook naar bezoek. Een typische knuffelkont is ze niet, hoewel ze een aai zeker waardeert is ze meer een hondje dat graag actieve dingen onderneemt met haar baasje. Samen spelen, een hersenwerkje doen, leren, wandelen; dat zijn dingen waar dit heerlijke hondje echt blij van wordt.
Slapen kan ze ook goed gelukkig. Haar baasje zal er wel op moeten letten dat ze echt voldoende uren slaap krijgt; ze is nog jong en heeft zoveel indrukken te verwerken.
Irma is nog niet echt alleen thuis geweest, maar we verwachten dat dit met een goede opbouw geen probleem zal zijn. Wanneer haar gastgezin bijvoorbeeld boven is en zij beneden vindt ze dat geen probleem.
Irma is inmiddels al zindelijk (op voorwaarde natuurlijk dat ze op regelmatige tijden in de tuin wordt gelaten, zoals normaal voor een pup).

Gedrag buiten:
Het meelopen met een tuigje om en aan een lijn heeft Irma heel snel en goed opgepikt. Ze vindt wandelen erg leuk en is ook graag in de tuin.
asiel puppy adopterenIrma's onderzoekende en sociale aard zien we ook buiten. Ze mag graag alles even bekijken of besnuffelen en onbekende mensen tegenkomen vindt ze gezellig. Ook op onbekende honden reageert ze sociaal; ze is even afwachtend bij grotere honden maar wil meestal al snel met ze spelen. Katten die ze buiten ziet worden van een afstandje nieuwsgierig bekeken.
Irma is een paar keer een klein stukje mee geweest in de auto en dat ging goed.

Achtergrond:
Onze contactpersoon Elisa heeft ook deze zomer en in het najaar weer afschuwelijk veel gedumpte pups gevonden. Pup Irma werd samen met haar nestgenootjes achter gelaten bij een lokaal benzinestation, een beruchte dumpplek voor honden in Solca, Roemenië. Alle gevonden pups krijgen een check bij de dierenarts en indien nodig medische verzorging. Ze krijgen vervolgens een plek in Elisa's asiel, Do Good Rescue.

De pups verblijven daar in een kennel met meerdere soortgenoten. Ze krijgen goed te eten en hebben schuilhokken in de kennel, die buiten is. Toch is het leven in het asiel heel stressvol; er zijn zo'n 250 honden in het asiel die bij de geringste aanleiding bijna allemaal gaan blaffen. Er is ook maar weinig verrijking in het leven van de honden; er is maar af en toe gelegenheid om een groepje honden even op het speelveld te laten of ze anderszins aandacht te geven. Het is dus een leven opgesloten in een kennel en de winterse kou die binnenkort weer wordt verwacht is meedogenloos...
In Roemenië zelf maken de hondjes geen enkele kans om daar ooit geadopteerd te worden. Irma had geluk; we vonden voor haar een gastgezin! Ze is bij hen op 25 november gearriveerd, in Rotterdam.

Irma zal waarschijnlijk uitgroeien tot een kleine middenmaat hond. Harde garanties op de uiteindelijke grootte van deze pup kunnen we niet geven. Ze is gedumpt zonder haar moeder en natuurlijk is ook de vader onbekend. Ze is een zusje van Irmi en van Hazel

Medisch:
Irma is volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek naar Nederland heeft ze een gezondheidscheck gehad. Ze is nog niet gesteriliseerd en dat moet nog wel gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg; wanneer Irma later gesteriliseerd is stuurt u ons een kopie van de factuur van de dierenarts en dan storten wij deze borg terug. Ons team kan u adviseren over het beste moment.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze leuke pup? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Irma's eerste avonturen in Nederland:

Op 2 december schrijft Irma's opvang:
"Hoezo, ik mag geen toiletrol in duizend stukjes scheuren?"
En ook mijn gras moet het ontgelden 😆. Maar scheelt weer onkruid wieden 👌.

Irma is maar druk met al haar avonturen. Alle buren willen weten wie ze is en Irma is vooral erg nieuwsgierig naar al hun honden. Hoewel ze het nog steeds een beetje spannend vindt, gaat ze nu toch op allemaal af. Ze vindt het niet leuk dat ze vaak snel weer doorlopen. Dan maar spelen met stokken.

Gelukkig vindt ze geluiden niet eng, want de buurman is heel fanatiek aan het verbouwen, verderop wordt een huis gesloopt en aan de andere kant werd vandaag een enorme kastanjeboom gesnoeid. De herrie zal Irma allemaal een zorg zijn. De afgelopen twee dagen heeft ze, op een paar plasjes na, al haar behoeftes buiten gedaan!"

puppy uit het asiel adopteren

Op 14 december schrijft Irma's opvang:
"Irma ziet geen gevaren meer in de buitenwereld, alleen maar eindeloze mogelijkheden om lekkere hapjes te vinden. Niet altijd even geschikt als tussendoortje 😝.
Andere honden worden altijd enthousiast, maar met nederigheid begroet. Het tuigje vindt ze maar kriebelig, dus als ze een hegje ziet, schuurt ze daar graag met haar rug onderdoor.
In de auto is ze relaxed (wel alleen korte stukjes geprobeerd). Soms kijkt ze nieuwsgierig naar buiten, soms gaat ze er bij liggen, totdat de auto weer lijkt af te remmen.

Binnen is het 'play hard, sleep hard'. Ze kreeg een kip cadeau, die duidelijk favoriet is geworden. Daarnaast is ze dol op het inpakken van de vaatwasser. Wat is er leuker dan er dingen uithalen, die er net zijn ingezet? Vandaar de vorken op het kleed en de helemáál niet schuldige blik 😁. De splinternieuwe hondenmand is totaal niet interessant. Liever zit ze in een lege kerstpakketdoos 🤷‍♀️.

Spelen doet ze het liefst samen, maar slapen doet Irma bijna altijd op een afstandje. Ze komt 's ochtends langzaam op gang en houdt van uitslapen.
Ze vindt alle mensen leuk en interessant, maar een korte aai is genoeg; dan is het weer tijd om te spelen 🙂.

Lang verhaal kort: Irma is fantastisch ❣️

puppy uit het asiel adopteren

Een wandeling met onze teamleden, op bezoek bij het asiel (november 2023):

Op het onderstaande filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden in het asiel ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud (en in de zomer vaak smoorheet). Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook deze pup verbleef:

puppy uit het asiel adopteren

Voor deze puppy uit het asiel die nu in Nederland wordt opgevangen, komt binnenkort de mogelijkheid om haar te adopteren. Ze verblijft al in Nederland, bij een foster.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze leuke pup is al in Nederland, ze verblijft bij een foster. Informatie over adopterenen onze adoptie procedure vindt u hier.