logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jonge hond adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: jonge hond, geboren 2 september 2021
Formaat: middelgroot; schouderhoogte circa 47 cm, gewicht 16 kilo (hij moet nog wat aankomen)
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Casper graag in een rustig huishouden
Kan met katten: ja, bij katten die honden gewend zijn
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: vrolijk, speels, zacht karakter, knuffelkont, grappig, nog onzeker
Adoptie bijdrage: €350,00

Karakter:
Casper is een heel zachtaardige en vrolijke hond. Hij is erg gericht op zijn gastmoeder en tegenover haar heel aanhankelijk en een knuffelkont. Tot voor kort kende Casper niets anders dan het leven in een Roemeens asiel waardoor hij nog onzeker is tegenover allerlei dingen die nieuw zijn voor hem. Met rust, geduld en een goede begeleiding verwachten we dat hij een geweldig fijn vriendje zal zijn voor zijn adoptant(en)!

Profiel adoptant:

  • Casper maakt veel gemakkelijker contact met vrouwen dan met mannen. Een huishouden zonder mannen zou ideaal zijn voor hem. Toch denken we wel dat Casper op de lange termijn ook met een man in zijn gezin een sterke band op zal kunnen bouwen. Hij kan dus eventueel ook worden geplaatst bij een vrouw en een man, wanneer hij alle ruimte en tijd krijgt;
  • Mensen met voldoende ervaring en inzicht om een jonge en nog onzekere hond te begeleiden;
  • Een huis in een rustige woon- en wandelomgeving (dorps, of landelijk);
  • Een goed omheinde tuin zodat Casper ook op eigen terrein lekker kan rondscharrelen en spelen. Bovendien hoeft hij dan niet vanaf dag één meermalen per dag mee om te worden uitgelaten en kan hij zo de eerste week of weken wennen aan zijn nieuwe gezin in uitsluitend huis en tuin;
  • We plaatsen Casper alleen in een thuis waar al een sociale hond aanwezig is, als voorbeeld, steun en liefst ook speelmaatje voor Casper.

jonge hond adopterenGedrag in huis:
In huis bij zijn gastgezin is Casper over het algemeen een rustige hond die nog veel slaapt. Nu hij wat langer bij hen is komt hij steeds vaker tevoorschijn om een knuffel te halen bij zijn gastmoeder of om te spelen. Hij speelt graag met de andere hond in zijn gastgezin maar kan ook zichzelf vermaken met speelgoed.
Bij bezoek is Casper nieuwsgierig maar ook afwachtend en onzeker. Hij is geen blaffer. Wanneer het om vrouwelijk bezoek gaat en de andere hond begroet haar, dan durft Casper wel wat dichterbij te komen. Bij mannelijk bezoek kiest Casper voor een ruime afstand of vlucht hij zijn bench in.
Casper kan bij zijn gastgezin al een tijdje alleen thuis zijn, hij gaat dan slapen in zijn bench met de andere hond dichtbij hem in de buurt. Uiteraard moet dit in een nieuwe situatie weer rustig worden opgebouwd.

In Casper's gastgezin wonen een man, een vrouw en twee kinderen, van zoon van 7 en een dochter van 10 jaar. Dit is voor hem niet ideaal; Casper vindt de man in huis nog heel eng en vlucht ook weg als de kinderen druk zijn. Wanneer de kinderen rustig zijn dan laat Casper zich wel door hen aanhalen, vooral door de dochter. Al met al geen ideale omgeving voor hem; het is allemaal wat te druk en te veel. Hij zit zeker niet "op de schopstoel" maar voor Casper zelf zou het fijn zijn wanneer hij al snel een thuis vindt dat helemaal bij hem past.

Gedrag buiten:
Casper graag mee wandelen in een rustige omgeving. Van wat verkeer is hij niet snel onder de indruk, maar onbekende mensen zijn wel heel spannend. Netjes meelopen aan de lijn moet Casper nog leren; we vinden het belangrijker dat Casper eerst meer vertrouwen in zichzelf en de buitenwereld krijgt. Zindelijk is hij al wel!
Casper heeft al een beetje ervaring met autorijden. Hij wordt niet misselijk maar vindt het nog wel spannend.

Medische bijzonderheden:
Casper is gecastreerd, recent gevaccineerd en heeft een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Casper is een broertje van Coconut. Beide honden zijn als jonge pups in een privé asiel terecht gekomen en anderhalf jaar later zaten ze daar nog... Gelukkig ziet de wereld er nu heel anders uit voor deze honden: Coconut is inmiddels geadopteerd en Casper is op 1 juli aangekomen bij zijn gastgezin in Drachten!

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze lieve jonge hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes (Casper in Roemenië en in Nederland):

Casper is met zijn gastmoeder op bezoek geweest bij Sneupen bij Willem, een snuffeltuin voor honden:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.