logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: jong hondje, 1 jaar, geboren 1 maart 2022
Formaat: (kleine) middenmaat
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten:  ja, zie toelichting
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: vrolijk, aanhankelijk, super lief, leergierig
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Misty is een vrolijke jonge hond die graag samen met haar baasje activiteiten onderneemt. Ze geniet van aandacht en geaaid worden en is heel gezellig, goed te sturen en leergierig.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met alle tijd voor Misty;
  • Een relatief rustig huishouden met minimaal één persoon die veel thuis is;
  • Een niet te drukke woonomgeving; bijvoorbeeld een buitenwijk met veel groen of dorps;
  • Een goed omheinde tuin is een pré;
  • Misty kan heel goed met andere honden overweg maar ze is ook erg op haar baasje gericht. Ze zou daarom ook prima als enige hond kunnen worden geplaatst;
  • In Misty's gastgezin wonen geen katten. Buiten negeert ze katten en we denken daarom dat ze bij katten zou kunnen wonen, vooral wanneer die honden gewend zijn.

Gedrag in huis:
Voor een jonge hond is Misty bij haar gastgezin relatief rustig, met natuurlijk haar speelse momenten. Ze is voldaan als ze lekker heeft kunnen wandelen, snuffelen en dingen ontdekken.
Ze is graag in de buurt van haar baasje maar kan bij haar gastgezin ook al even alleen thuis zijn. In een nieuwe situatie zal dat natuurlijk weer rustig moeten worden opgebouwd.
Ze is leergierig en vindt het prachtig om samen met haar baasje dingen ontdekken en te leren. Zeker wanneer Misty de enige hond in haar nieuwe gezin is vinden we het belangrijk dat haar eigenaar veel tijd heeft voor Misty en haar ook op termijn zowel mentaal als fysiek voldoende uitdagingen biedt. Want hoewel ze ook heel graag knuffelt is Misty vooral een slimme en actieve meid die haar talenten graag wil gebruiken; ze is niet het type hond dat gelukkig kan zijn met alleen maar een paar keer per dag een blokje om.

hond adopteren

Gedrag buiten:
Misty gaat graag mee wandelen, is zindelijk en loopt al netjes mee aan de (lange) lijn. Ze reageert enthousiast op andere wandelaars en op andere honden. Met andere honden wil ze graag spelen tenzij een hond blaft of erg druk of opdringerig is, dan ontwijkt ze die liever.
Ze laat zich graag aaien, ook door onbekende mensen. Bij onverwachte bewegingen kan ze schrikken, maar ze herstelt daarvan snel. Misty schrikt verder van harde geluiden, zoals vuurwerk. Met goede begeleiding / training is dit nog te verhelpen; dat zou fijn zijn voor zowel Misty als haar nieuwe baasje(s)!
Mee in de auto is nog wennen voor Misty; hiermee heeft ze nog weinig ervaring.

Medische bijzonderheden:
Geen bijzonderheden. Vanzelfsprekend is Misty volledig gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Ze heeft voor vertrek een gezondheidscheck gehad en ze is gesteriliseerd.

Achtergrond:

Eén van onze teamleden is eind mei een week lang op bezoek geweest bij Elisa's privé asiel in Roemenië. Daar heeft ze onder andere Misty ontmoet. Super lief, enthousiast en vrolijk! Een (kleine) middenslag, een hondje van een jaar oud.
In Roemenië zelf zijn de honden kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen! Eén van onze gastgezinnen bood haar opvang aan. Misty is op 5 augustus gearriveerd in Nederland en tot aan haar adoptie verblijft ze bij haar gastgezin, in Dordrecht.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze jonge hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en een filmpje van Misty in Nederland:

Foto's en filmpjes van Misty in Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.