logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asielhond adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 1 jaar, geboren 2 september 2021
Formaat: middelgroot;  schouderhoogte 48 cm, gewicht 20 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten:  eventueel, bij een zelfverzekerde kat
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: knuffelkont, grappig, ondeugend, nieuwsgierig en heel zachtaardig
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Coconut is een vrolijke en heel aanhankelijke puber. Nieuwe situaties zijn voor hem nog spannend, maar zijn nieuwsgierigheid helpt hem om te onderzoeken en steeds sneller vertrouwen op te bouwen. 

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met (recente) ervaring met honden en met alle tijd voor een jonge hond met een asielverleden;
  • Een huis in een niet te drukke omgeving en met een goed omheinde tuin, zodat Coco ook op eigen terrein lekker buiten kan spelen of in het zonnetje kan liggen. Bovendien moet wandelen nog geleidelijk worden opgebouwd;
  • Coconut kan prima als enige hond worden geplaatst; bij een andere hond kan ook.

Gedrag in huis:
Coconut - of Coco zoals hij bij zijn gastgezin genoemd wordt - is in huis en tuin over het algemeen rustig, met af en toe energieke speelmomenten. Zoals bijna elke pup / puber mag hij graag voorwerpen onderzoeken met zijn bek en natuurlijk vindt hij het prachtig om er dan met de buit vandoor te gaan ;). Hij leert je dus om goed op te ruimen. De meubelen laat hij tot nu toe met rust! 

asielhond adopteren

Coco vindt het heerlijk om aandacht te krijgen van zijn baasjes en hij geniet van knuffelen. In zijn enthousiasme kan hij soms wat lomp zijn (opspringen, veel likken). Bezoekers worden door Coco wat afwachtend maar vriendelijk begroet.
Met de andere hond in zijn gastgezin kan Coco het uitstekend vinden. Tijdens een wandeling onbekende honden tegenkomen vindt hij nog heel spannend; dat vraagt om een kalme, geduldige en goede begeleiding.
Er wonen ook katten in Coco's gastgezin. Hij vindt het vreemde wezens, maar is ook nieuwsgierig. Een kat die voor hem wegloopt, daar gaat hij achteraan.

Gedrag buiten:
Tot voor kort was een asiel het enige dat Coco kende als zijn wereld. Hij past zich heel goed aan te midden van al het nieuwe dat hij nu leert kennen, maar natuurlijk is het belangrijk om hem niet te overdonderen / overprikkelen. Dagelijks wandelen zou nu nog te veel van het goede zijn; hij is nog maar kort in Nederland.
Bij zijn gastgezin heeft Coco inmiddels een aantal keren een korte wandeling gemaakt. Als hij alle tijd krijgt om te snuffelen en te kijken gaat dat prima! Hij is niet snel onder de indruk van verkeer en ook niet van mensen die op enige afstand passeren. Onbekende honden zien maken hem nog wel heel onzeker.

Coco heeft tot nu toe één autorit gemaakt en dat ging goed.

Medische bijzonderheden:
Geen bijzonderheden. Vanzelfsprekend is Coconut volledig gevaccineerd en heeft hij een chip en een paspoort. Hij is bovendien gecastreerd.

Achtergrond:
In Roemenië verbleef Coco van pup af aan in een (privé) asiel. In eigen land maken Roemeense asielhonden geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Maar Coco had geluk; één van onze gastgezinnen bood deze lieve hond een opvangplek in Nederland aan. Hij verblijft bij hen in Drachten, sinds 12 mei.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze vrolijke, aanhankelijke jonge hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coco: een jonge hond ter adoptie

Coconut komt uit een asiel, hij is nog een jonge hond (1 jaar). Informatie over adopteren en onze adoptie procedure vindt u hier.