previous arrow
next arrow
Slider

Luna

luna kleine hond adopterenGeslacht: Teef, gesteriliseerd
Leeftijd: geboren 20-06-2016
Formaat:  kleine hond / 40 cm / 12 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: blij, rustig, speels, angstig / onzeker, aanhankelijk
Adoptiebijdrage: € 150,00

SPOED Door omstandigheden heeft Luna met spoed een nieuwe plek nodig. Het bericht hierover vindt u op deze pagina .

Karakter:
Lieve Luna, ze is vrolijk, speels, aanhankelijk naar haar eigen gezinsleden, helaas is ze ook angstig en onzeker bij vreemden.

Gedrag in huis:
In huis is Luna vrij rustig, zij sloopt niets. Ze houdt van aandacht en knuffels. Met speeltjes vermaakt zij zichzelf goed, ook speelt ze graag met de andere hond of met haar baasjes. Zodra zij alleen is in huis blaft zij vaak. Alleen thuis gaat niet, wel met een andere hond erbij. Bij haar huidige adoptant is zij altijd samen met de andere hond. Luna is erg gevoelig voor verandering en geluiden zoals de telefoon, een vliegtuig, dierengeluiden. Ze is angstig voor bezoek en het is voor haar dan ook prettig als er een fijne veilige plek wordt gecreëerd in huis.

Gedrag buiten:
Luna vindt buiten veel dingen spannend; ze raakt snel gestrest van andere honden, vreemde mensen en fietsers en ze kan dan uitvallen. Een andere hond als steunmaatje is belangrijk voor haar, evenals wandelen in een hele rustige omgeving. Afleiden met lekkers werkt meestal wel. In de auto zit Luna in een dichte reisbench omdat ze erg gestrest raakt van verkeer.

Profiel adoptant:
Voor Luna zijn we op zoek naar een baasje met recente ervaring met honden. De aanwezigheid van een stabiele andere hond is een vereiste. We zoeken een adoptant die begrijpt dat Luna het liefst thuis is en graag wandelt in een prikkelarme omgeving. We plaatsen Luna alleen in een landelijke omgeving.

Achtergrond:
Luna is bijna 3 jaar geleden uit het asiel van Resita gehaald. Eenmaal in een gastgezin ontpopte ze zich als een lieve aanhankelijke vrolijke hond met terughoudendheid naar onbekende mensen. 2,5 jaar geleden is zij geadopteerd. Haar huidige adoptanten (gemeente Bloemendaal, provincie Noord-Holland) vragen onze hulp bij het herplaatsen van Luna.

Medische bijzonderheden:
Luna heeft in het verleden één van haar middenvoetsbeentjes gebroken, door een tijdje op drie pootjes gelopen te hebben is haar voorpootje wat verkrampt. Op dit moment lijkt ze ook last te hebben van haar achterpoot, volgens de dierenarts van de adoptant heeft ze daar geen pijn aan.  

Filmpje, beelden dateren uit 2019:

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden. Al onze adoptiehonden verblijven al in Nederland!

adopteer luna

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.