logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

Wanneer u een hond adopteert die al in Nederland is dan hebben wij de wettelijk verplichte importmelding al geregeld. Nadat de hond naar u is verhuisd zorgen wij dat hij of zij wordt geregistreerd op uw naam en adres. U ontvangt hierover dan een email van de databank en enkele weken later een registratie-pasje van de hond.

Belangrijke informatie wanneer u een hond adopteert die rechtstreeks uit Roemenië komt:

De hond wordt in dat geval door het transport vanuit Roemenië bij u thuis gebracht, ook dit is sinds nov. 2021 wettelijk verplicht. U hoeft de hond dus niet ergens op te halen. Dat betekent wel dat wij niet zelf met de hond langs de dierenarts kunnen gaan voor een importmelding. Wel mogen wij de adoptant daarvoor machtigen. U ontvangt daarom van ons een machtigingsformulier waarmee u de hond bij een dierenarts kunt melden als import, op ons UBN-nummer. U hoeft hiervoor dus niet zelf een UBN-nummer aan te vragen!

De importmelding dient binnen 2 weken na aankomst te gebeuren.

transportbusHiermee voldoet u aan de wettelijke verplichting als houder van de hond en onze stichting als importeur van de hond. Wij ontvangen vervolgens een mail met de bevestiging van import en de registratie op uw naam (maar nog op ons email adres). Nadat de importmelding is verwerkt en de adoptie definitief is zetten wij de registratie van de hond op uw email adres.

Dierenartsen rekenen hele verschillende tarieven voor de importmelding en registratie. Voor de honden in onze gastgezinnen hebben wij hierover afspraken gemaakt met een aantal dierenartsen. De kosten van de importmelding bedragen daar €15,- euro.

Eventuele meerkosten die door andere dierenartsen in rekening worden gebracht voor honden die rechtstreeks uit Roemenië geadopteerd worden, kunnen wij vanuit de adoptiebijdrage niet bekostigen. Deze extra kosten komen voor rekening van de adoptant. Omdat deze importmelding en de registratie wettelijk vereist en heel belangrijk is, vragen wij hiervoor een borg van €50,- euro bij de adoptie. Na registratie ontvangt u van ons €65,- euro retour.