logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

herplaatsing jonge hond

Herplaatsing jonge hond
Voor Vernon zoeken we een thuis waar hij tot rust kan komen en (weer) zijn geweldige zelf kan worden. Hij verblijft al in Nederland.

In januari leerden we hem kennen als een erg lieve, vrolijke en enthousiaste jonge hond. Maar toen we hem in mei opnieuw ontmoetten, schrokken we van Vernon’s toestand. Erg lief was en is hij nog steeds, maar van het enthousiasme was niets meer over…

Vernon kon de stress van het asielleven niet meer aan. Hij was gestopt met eten en vermagerde en verzwakte in een snel tempo. Vernon was duidelijk erg ongelukkig. Zo'n leuke hond zien wegkwijnen in een asielkennel, zo triest...

Medisch onderzoek leverde geen bijzonderheden op. Toen Vernon een aanval kreeg op het moment dat er veel commotie was op het asielterrein, werd nog duidelijker dat zijn toestand een gevolg is van chronische, ernstige stress.
We plaatsen eerder al een filmpje van zijn aanval: https://fb.watch/tcUOmRgs76/

Natuurlijk wilden we Vernon zo snel mogelijk uit deze situatie halen; in het asiel zou hij het niet lang meer volhouden. We hebben geprobeerd door oproepen op sociale media en de website een heel rustig thuis te vinden voor hem, maar dat is niet gelukt.

---------------

Gelukkig bood één van onze gastgezinnen wel een ("reserve"-)opvangplek aan en daar is Vernon op 29 juni gearriveerd. We wisten dat het waarschijnlijk geen ideale plek zou zijn voor hem, maar wel een stuk beter dan het asiel!

Helaas komt Vernon hier inderdaad niet tot rust, door de combinatie met meerdere andere honden, die niet allemaal kalm op hem reageren. Ook van de geluiden van de katten, die in een apart gedeelte van het huis wonen, wordt Vernon erg nerveus.

En dus zoeken we verder! Een blijvend thuis zou natuurlijk ideaal zijn 🏡💕🐾 Vernon is een geweldig fijne hond; hij is zachtaardig, aanhankelijk en gevoelig. Hij wil het graag goed doen; Vernon heeft will to please. En we verwachten dat wanneer hij goed in zijn vel zit hij ook weer heel speels en energiek zal zijn.

Een goed passende opvangplek is ook een optie, wanneer dit voor langere tijd kan en mag zijn.

Op Vernon’s pagina vind je aanvullende informatie en veel filmpjes van deze pech-kanjer: Jonge ex-asiel hond adopteren, lieve Vernon

Natuurlijk kun je ons bij vragen een bericht sturen, we vertellen graag meer!
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 📬

Herplaatsing jonge hond: Vernon heeft een rustig thuis nodig om weer zijn lieve, vrolijke zelf gte worden