slider.jpeg
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider.jpeg - copy
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

Hailey 🥰 ter adoptie (via Dutch Animal Care)

hailey adoptiehond

 

Vrolijke jongedame zoekt liefdevol gezin 💖. Hailey verblijft bij een bevriend gastgezin en wordt bemiddeld via Dutch Animal Care.

Haar gastmoeder schrijft:
Ontmoet onze heerlijke knuffelkont Hailey van 1 jaar (5 mei 2021).

Hailey komt oorspronkelijk uit Roemenië, waar zij samen met haar moeder, zusjes en broertje verbleef in een privé opvang in de buurt van Arad.Begin april is zij samen met haar zusje Hera naar Nederland gekomen en verblijft sindsdien bij ons in gastgezin. Ons gezin bestaat uit man & vrouw, 2 kinderen (6 en 9 jaar), 2 katten en 2 honden.

Hailey is gek op onze kinderen en speelt graag met hen. Ook met onze katten gaat het goed, maar zij kan zich soms erg op ze fixeren. Onze katten kunnen dit prima handelen, maar katten die geen honden zijn gewend of schuw zijn, dat komt niet goed. Hailey is een dikke knuffelkont en is graag in onze buurt. Het liefst zou ze op schoot liggen, maar dat vinden wij niet zo geslaagd met nog een hond in huis, die dit ook zou willen.

Hailey speelt graag in de tuin met haar zus of met het hondenspeelgoed. Ook in huis pakt zij het hondenspeelgoed en knuffels overleven het niet zo lang. Balletjes vindt zij erg leuk en brengt de bal al regelmatig terug.
’s Nachts slaapt zij in de bench en ook overdag ligt zij er regelmatig in. Ook kan zij al een paar uurtjes alleen thuisblijven, maar haar zus ligt dan in de andere bench naast haar. In een nieuwe omgeving zou dit weer rustig aan opgebouwd moeten worden.

Omdat Hailey nog niet altijd goed haar rust pakt, gaat zij overdag regelmatig in de bench met een kleed ervoor, zodat zij dan heerlijk een uurtje slaapt. Je merkt duidelijk aan haar, als zij overprikkeld raakt, dan begint zij in de tuin meer te blaffen naar allerlei geluiden die zij hoort, of mensen die er achterlangs lopen.

Buiten op straat merk je, dat Hailey nog erg onzeker is, ze hijgt snel en haar staart schiet snel omlaag als het spannend wordt. Op andere honden reageert Hailey wisselend. Als zij samen met haar zus loopt, is zij veel stoerder en blaft het liefst de andere hond weg. Laat je haar in alle rust kennismaken, dan is het al snel goed. Ze vindt het nog erg spannend.
Bij nieuwe dingen die wij tegenkomen op straat, heeft zij sterk de neiging om te willen vluchten. Als je rustig de tijd neemt om samen met haar het object te bekijken, wint haar nieuwsgierigheid het steeds meer.
Als je tijdens het wandelen tegen haar praat en haar focus meer op jou probeert te krijgen, ontspant zij zich steeds meer.

De stofzuiger en grasmaaier vindt Hailey reuze interessant en ze komt er dan ook rustig bij liggen, als je bezig bent.

Bij bezoek heeft Hailey sterk de neiging om ze weg te willen blaffen. Bij ons gaat zij daarom eerst in de bench, en als iedereen rustig zit, mag zij er bij komen om in alle rust kennis te komen maken.

Hailey is dus zeker geen kant en klare hond, maar het is wel een hele lieve en slimme jonge meid, die goed trainbaar is. Ze is gek op lekkers en hierdoor ook snel af te leiden. Het is echt een dikke lieverd.

Voor Hailey zijn wij op zoek naar mensen met een al stabiele hond, dit zal Hailey zeker steun geven in haar ontwikkelingsproces. Wat oudere kinderen (> 10 jaar), die al wat gewend zijn qua honden, zou prima kunnen.
We plaatsen Hailey niet in een drukke stad of dorp, dit komt haar onzekerheid zeker niet ten goede.

Hailey heeft een schofthoogte van ongeveer 50 cm.

Leuke en grappige filmpjes van Hailey zijn op aanvraag beschikbaar; onderaan deze pagina staan er ook een paar.

Hailey is gechipt, ontwormd en heeft al haar verplichte vaccinaties gehad en heeft haar eigen Roemeense paspoort. Hailey is gesteriliseerd in Roemenië. Hailey is in Nederland door onze eigen dierenarts nagekeken en is helemaal goedgekeurd.

Haily verblijft bij haar gastgezin woont in Drachten. Ze wordt geplaatst met een adoptiecontract van Dutch Animal Care en een huisbezoek is een onderdeel van de adoptieprocedure.
Heeft u interesse in deze leuke jonge hond? Neem dan contact op met Dutch Animal Care, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 06 - 43059949.

Foto's en filmpjes:


logo srn

anbi logo

fb image

Meer nieuwsberichten