logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

adopties


Lazarus, Gobby en Leia maakten de reis vanuit Elisa's asiel naar Nederland en kwamen dit weekend aan. En toen de nood heel erg hoog was, kreeg Dex een geweldig nieuw thuis!

LAZARUS is een senior hondje en toen Elisa hem aantrof op straat was hij bang en dichtbij de dood. We denken dat hij bij Elisa voor het eerst in zijn al lange leven mensen aantrof die liefde gaven en hem verzorgden; Lazarus kon het bijna niet geloven..

Bij Elisa knapte zijn conditie stapje voor stapje op en na een tijdje kon hij het gelukkig geloven: er bestaan wél lieve en zorgzame mensen.

Lieve Lazarus heeft al een adoptant, maar door omstandigheden kan hij daar "pas" over 4 weken terecht. Omdat we hem graag z.s.m. uit het asiel wilden halen verblijft hij nu tot aan zijn verhuizing bij een ervaren gastgezin (dankjewel Jacqueline!). Wat een aandoenlijk ventje 🥰

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

GOBBY is een broertje van Hoppy, die al een aantal maanden in Nederland woont (hij heet nu Bob en het gaat geweldig goed met hem). Gobby was meer onzeker dan zijn broertje, maar Elisa en vrijwilligers hebben gewerkt aan het opbouwen van zijn vertrouwen.

Zijn kijk op de wereld is positief veranderd en nu hij een heerlijk thuis heeft in Nederland verwachten we dat die ontwikkeling zich zal doorzetten. We vinden het geweldig dat dit zachtaardige droppie het asiel heeft kunnen verlaten!

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

LEIA heeft lang moeten wachten. Ze verblijft al vanaf jong pupsel in het asiel van Elisa. Leia werd in april 2022 aangetroffen langs een weg, gedumpt, samen met haar nestgenootjes. Onze teamleden hebben haar meermalen persoonlijk ontmoet tijdens bezoeken aan het asiel en ze is van pup af aan een geweldig leuke, lieve hond.
Waarom het lang geduurd heeft weten we niet. Het gaat er nu om dat het is gelukt; een fantastisch eigen thuis voor Leia 🥳❤️!

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

DEX tenslotte. Hij kwam als pup van 4 maanden aan in Nederland, in december. Het zat het kereltje niet mee door veel verschillende oorzaken, waaronder medische perikelen. Zijn adoptanten worstelden om de stress, van waaruit probleemgevend gedrag ontstond, te verminderen. Dat is niet gelukt en uiteindelijk zaten zowel Dex als zijn adoptanten er helemaal doorheen en ontstond er een acute noodsituatie.

In ons team zijn tranen gevloeid van verdriet en frustratie. Gisteren plaatsten we een noodoproep voor Dex, hier op Facebook. En zo ongelooflijk fantastisch: 5 minuten na plaatsing van het bericht werden we gebeld door Charlotte, die al meerdere honden van ons heeft geadopteerd. Ze bood Dex een plek aan en neem van ons aan: die plek is fantastisch 🙏❤️

Opnieuw vloeiden er tranen bij ons, maar nu van blijdschap. Dex is vandaag al opgehaald. Duizendmaal dank Charlotte en gezin!!

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

We wensen Lazarus, Gobby, Leia en Dex samen met hun mensen heel veel geluk en plezier!
❤️🍀❤️🍀


Goed nieuws: senior hondje Lazarus, puppy Gobby, jong-volwassen hond Leia en jonge hond Dex hebben allemaal een blijvend thuis gevonden. Geadopteerd!