logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

senior hond ter adoptie

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: circa 10 jaar
Formaat: kleine middenmaat
Kan met kinderen: evt. vanaf 12 jaar; we plaatsen Lazarus graag in een rustig huishouden
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja

Informatie:
Tussen kerst en oudjaarsdag zag Elisa een oude magere hond langs de weg lopen, ze probeerde contact met hem te krijgen, maar hij keek niet op of om. Ze was onderweg naar een afspraak en moest door. De hond was de hele dag in haar gedachten. Toen ze 7 uur later Solca in reed zag ze hem weer lopen, 14 kilometer verderop dan waar ze hem in de ochtend zag. Wederom kreeg ze geen contact. Toch is het uiteindelijk gelukt om hem veilig te stellen. Hij was ernstig vermagerd, had een ontsteking bij zijn schouder en oververmoeid, ongelofelijk hoe hij ruim 14 kilometer heeft weten te lopen. Hij kreeg eten, drinken, wondverzorging en een plekje bij de dierenarts. Hij heeft samen geleefd met poezen en een senior teefje. In januari heeft één van onze teamleden hem ontmoet, hij was toen nog herstellende maar al wel positief geïnteresseerd in zijn omgeving. In maart is een mannelijke vrijwilliger met hem aan de wandel geweest, Lazarus geniet van de aandacht.

Lazarus is een lieve hond, die geniet als hij aandacht krijgt, een kennel is geen plek voor een senior.

In Roemenië hebben honden in een asiel of andere opvang zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Daarbij zijn de omstandigheden in de asielen niet te vergelijken met die in Nederland; het is er overvol en onverwarmd en door het enorme aantal asieldieren is er vrijwel geen tijd voor aandacht voor de individuele honden.

We hopen daarom dat er binnenkort een warme mandje klaar staat voor Lazarus en hij kan verhuizen naar een vijf-sterren (opvang)thuis in Nederland! Lazarus is klaar om de reis te maken: hij is al gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een gezondheidscheck gehad.

senior-hondje-adopteren

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Lazarus zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een goed omheinde tuin*. 

* Deze hond verblijft nu nog in een asiel in Roemenie. Hij is waarschijnlijk niet direct zindelijk en geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat hij alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft senior hondje Lazarus een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u Lazarus wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Lazarus tijdelijk opvangen om hem een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze hond of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpje van Lazarus in Roemenië:

Een senior hond adopteren is enorm dankbaar. In het asiel hebben vooral de pups en de oudere honden het heel moeilijk, zeker in de winter. Strenge vorst is geen uitzondering en de kennels in het asiel zijn onverwarmd.