logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

bescherming tegen teken

Bescherming tegen teken / teken ziektes
Afgelopen week is in het asiel van Elisa een hond overleden aan Babesiosis 😢, een infectieziekte die wordt overgedragen door teken. Domino werd plotseling heel erg ziek en ondanks pogingen hem te redden, overleed hij op de behandeltafel bij de dierenarts. Ook twee andere honden werden ziek door Babesia; gelukkig zijn zij nu herstellende.

Domino’s broer Ringo is erg van slag; de broers zijn hun leven lang – bijna 2 jaar - samen geweest. We wensen Elisa (DoGoodRescue) en de vrijwilligers van Luckys Legacy Rescue, die een speciale band hebben met deze honden, veel sterkte. Ringo wordt bemiddeld door Lucky’s Legacy, voor adoptie in de UK.

Op 21 mei gaat een aantal van onze teamleden weer op bezoek bij Elisa’s asiel. Om de honden beter te leren kennen is het noodzakelijk om met ze te wandelen en/of ze mee te nemen naar het speelveld. Ook voor de hond is wat één op één tijd heerlijk, even alle aandacht alleen voor jou.

We willen de honden die we meenemen uit de kennel en die dus het risico lopen op tekenbeten, heel graag hiertegen beschermen. Het behandelen kost €5,- per hond.

Helpen jullie mee alsjeblieft om de anti-teken medicatie te bekostigen, zodat we met een gerust hart honden uit hun kennel kunnen halen om ze mee naar buiten te nemen?

Dit is een betaalverzoek voor Anti vlooien/teken middelen. Je mag zelf het bedrag kiezen. Je kunt met elke bank in Nederland betalen. Dank je wel!

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=-hxxWrxzSj...
Deze link is geldig tot mei 2026.

Heb je thuis nog anti-teken medicatie liggen die je niet meer gebruikt? Dan is het geweldig als je dat wilt opsturen!
Straydogs Rescue Nederland p/a: Ds Tjadenstraat C 58, 9663 RC Nieuwe Pekela

Dankjewel 🙏❤️!


Honden in het asiel beschermen tegen Babesia, helpen jullie mee om middelen tegen teken te bekostigen?