logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

Recent hebben we uitgebreid actie gevoerd voor het privé asiel van Elisa, Do Good Rescue. Elisa is door de DSV (dat is zeg maar het Roemeense broertje van onze NVWA) gesommeerd om grote veranderingen door te voeren in de infrastructuur van haar asiel. Wanneer ze dat niet zou doen, dan worden al haar asielhonden en -katten in beslag genomen en afgevoerd naar gemeentelijke asielen. Dat zou voor de dieren afschuwelijke omstandigheden betekenen en voor de meeste een langzame dood 😢.

Elisa heeft al haar kracht ingezet om de vereiste veranderingen voor elkaar te krijgen. En Lucky's Legacy, een Engelse stichting waarmee ze samenwerkt, onze stichting Straydogs Rescue Nederland en ook individuele sponsors en donateurs hebben gelukkig een enorm bedrag bij elkaar weten te krijgen: in totaal zo'n €30.000,= 💖! Helaas heeft Elisa ook een enorm bedrag (€19.000,=) moeten onttrekken aan een spaarpot die in opbouw was voor een verwarmd asielvertrek voor de meest kwetsbare dieren...

Oorspronkelijk eiste de DSV dat alle veranderingen, o.a. kleedruimtes en toiletten voor het personeel, een medische unit, beton-verharding op alle paden en ruimtes waar de dieren lopen en een nieuw drainage-/rioleringssysteem, vóór eind maart gerealiseerd moesten zijn. Het goede nieuws is dat er uitstel is verleend: de deadline is nu half juni.

Er is enorm hard gewerkt en er is al heel veel gebeurd. Half juni lijkt haalbaar, wanneer er geen onverwachte tegenslagen zijn. Ook financieel komt het waarschijnlijk wel rond; helaas wel te koste van een verwarmd asiel-gedeelte. Dat plan wordt nu op de lange baan geschoven.

We zijn blij dat de vereiste veranderingen waarschijnlijk op tijd haalbaar zijn. En nog steeds verdrietig dat deze veranderingen zijn geëist, want al dit geld had in het belang van de dieren beter anders geïnvesteerd kunnen worden... En natuurlijk blijft het spannend; pas als de DSV uiteindelijk definitieve goedkeuring geeft kunnen we opgelucht ademhalen.

Aan alle donateurs nogmaals een enorm dankjewel 🙏💖💖💖!
In het filmpje vertelt Elisa zelf over de laatste stand van zaken (bron: https://www.instagram.com/dogood_romania/ )