slider.jpeg
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider.jpeg - copy
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

Shiran gaat haar 12e opvanghondje verwelkomen

120236192 3534793293239852 2545553774095297261 oOnze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen! Ditmaal is Shiran Teurlinx aan het woord.

Hoelang vang je al honden op?

Juli 2015 kwam er voor het eerst een hond bij mij in huis. Opvanghond Sion, een moddervet reutje op korte pootjes uit Polen. Dat ging zo goed, ook met mijn katten, dat ik als cavia- en kattenvrouwtje ook een hondenvrouwtje mocht worden van mezelf Zo kwam Roemeens omaatje Faye in mijn leven en haar opvolgsters kwamen via Straydogs bij mij. Mijn eigen kruimeltje Suze en sinds kort ook lieve oude Lynne.

Hoeveel hondjes heb je opgevangen?

In totaal heb ik nu 11 honden opgevangen. Sion het Poolse reutje. Spriet & Iep waren een teefje met haar 4 weken oude pupje van een Nederlandse particulier. En de andere acht zijn Roemeentjes voor Straydogs: Meike, Chiva, Bodi, Chika, Mimy, Faja, Tweety & Dazzy. Ik ben benieuwd welk hondje nr. 12 gaat worden!  

Wat vind je moeilijk aan het opvangen van een rescuehondje?

Opvangen is altijd inspelen op hoe het gaat, geen verwachtingen, flexibel ermee omgaan en we komen er wel. Maar Tweety die hapte naar de katten omdat ze die maar irritant vond en ik geen seconde met ze alleen kon laten of Faja die lichamelijk in zo'n slechte conditie was bij komst dat ze na een paar dagen helemaal instortte mentaal en fysiek, dat vond ik wel extra pittig. Gelukkig was het met Tweety wel te managen en knapte Faja met veel rust en goede zorg helemaal op. En kreeg ik vooral bij Faja veel steun vanuit de stichting!

Wat vind je bijzonder / mooi aan het opvangen?

Het zien groeien van een hond, figuurlijk dan. Dat is en blijft het mooiste wat er is! Wanneer ze echt gaan ontspannen, vertrouwen krijgen en het genieten begint.  En laat ik een succesvolle passende plaatsing niet vergeten. Want daar doe ik het voor, een dier een kans geven op een fijn nieuw leven. Ook dat blijft zo mooi en is altijd weer een cadeautje. Voor de hond, maar ook voor mij

Heel erg bedankt Shiran!


logo srn

anbi logo

fb image

Meer nieuwsberichten