logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

Onze gastgezinnen zijn enorm belangrijk voor ons, dankzij hen kunnen honden uit een ellendige situatie gehaald worden en krijgen ze de tijd om tot rust te komen en te wennen aan een zo heel ander leven in Nederland. We laten jullie graag kennismaken met deze bijzondere mensen. Zoals Mirjam  die al veel honden heeft opgevangen.

Hoelang vang je al honden op?

Ik werkte 11 jaar voor een dierenasiel tot 2007 toen nam ik altijd al de pups mee naar huis ( pup hoort niet in een asiel ?) ook had ik vaak flessen kittens thuis... Ook had ik in die periode wel oudere honden in gast opvang die speciale aandacht nodig hadden om ze te kunnen herplaatsen, toen ik bij het asiel ben weggegaan heb ik eigenlijk ook geen asiel gasten meer opgevangen, wel eens oppassen voor kennissen en vrienden maar verder niet... Tot in 2019 ik het verhaal van Rixt (kende ik nog van de asielperiode) voorbij zag komen, zij waren met een groepje straydogs vrijwilligers in resita om te castreren en steriliseren, en ze waren op zoek naar opvang adressen voor honden zodat ze zoveel mogelijk konden redden, en uit die vreselijke omstandigheden konden halen. Sinds die tijd vang ik weer op. Hoeveel honden ik van het dierenasiel thuis heb gehad weet ik echt niet meer...

Hoeveel hondjes heb je opgevangen?

Veel.... Nu voor straydogs ben ik opvangadres voor hond nummer 6: Balou een geweldig lief jong hondje van ongeveer 5 mnd.

Wat vind je moeilijk aan het opvangen van een rescuehondje?

Wat ik moeilijk vind aan het opvangen van de rescue hondjes is te zien wat voor ellende ze hebben meegemaakt, ze zijn mager, vaak de eerste tijd angstig, bij sommige zie je littekens,en ze hebben totaal geen glans meer in hun ogen.

Wat vind je mooi aan het opvangen?

Het geeft je een geweldig gevoel als je de honden per dag ziet opknappen, ze gaan rennen en spelen, en hun vacht en oogjes weer gaan glanzen van geluk, daar kan ik zo ontzettend van genieten. En het uiteindelijk doel is het perfecte nieuwe baasje te vinden, de kers op de taart.

Mirjam bedankt voor je inzet!

Denk jij erover om je aan te melden als opvanggezin en wil je weten hoe het is om gastmoeder te zijn? Meer informatie vind je hier >>