logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hondenvangers1Omdat het aantal honden dat daar aan hun lot wordt overgelaten zo ontstellend groot is. Omdat tienduizenden honden in een gemeentelijk asiel worden opgesloten. Omdat ze daar in een kleine kennel in hun eigen uitwerpselen moeten leven. Omdat ze nauwelijks te eten krijgen en een langzame dood sterven...

Omdat de honden op straat vrij zijn. Vrij om opgejaagd te worden. Vrij om aangereden te worden. Vrij om afval te eten. Vrij om te bevriezen van de kou. Vrij om pups te krijgen die net zo vrij zijn... Maar vooral omdat het vaak zulke leuke, lieve honden zijn!!

Daarbij realiseren we ons heel goed dat het adopteren van een hond geen structurele oplossing is voor de zwerfhondenproblematiek. Maar het is wel een grote steun voor de mensen die zich in Roemenië met hart en ziel inzetten voor een samenleving die respectvol met dieren omgaat. Door hun activiteiten, zoals gratis sterilisatie-acties en educatieprojecten, behoort hopelijk op een dag het leed van de zwerfhonden tot het verleden. Op onze website ziet u welke groepen wij specifiek ondersteunen.

asiel2De honden die hier ter adoptie staan, komen van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. Over het algemeen zijn het jonge, gezonde honden, maar we willen ook aandacht vragen voor oudere en gehandicapte honden. Want voor hen is het leven extra zwaar. Ook kleine hondjes hebben het vooral in de winter moeilijk met de sneeuw. En daarnaast zijn er natuurlijk ‘gewone’ honden die zo graag hun eigen mandje willen!

Straydogs Rescue Nederland wil naast de bemiddeling van honden ook speciale acties organiseren en donateurs werven voor projecten, gericht op sterilisaties en educatie. Onze stichting staat ingeschreven bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) en we worden regelmatig gecontroleerd door de overheid.

Onze honden zijn volledig gevaccineerd, gechipt en getest op voorkomende ziekten. Meestal zijn ze ook al gesteriliseerd/gecastreerd. Ze komen naar Nederland met een legaal geregistreerd transport over de weg. Meestal plaatsen we honden eerst in een gastgezin en we kijken altijd kritisch naar de match met de hond, waarbij iedere adoptant kan rekenen op eerlijke informatie en goede nazorg.