logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

pups ter adoptie

 

Pups 🥰!
We zoeken gastgezinnen en/of adoptanten voor Merry en voor Berry, apart van elkaar. Beide pups zijn al in Nederland.

Update 31 december: Voor Merry hebben we een thuis gevonden 💖, voor Berry zijn we nog op zoek!

Deze twee zusjes geboren in juni van dit jaar werden als heel jonge pups door Elisa (Do Good Rescue) aangetroffen in the middle of nowhere. Beide met deels afgeknipte vachtjes... 🤷🏼‍♀️😓 Natuurlijk kregen ze een opvangplekje in Elisa's privé asiel.

Drie van onze teamleden hebben begin november het privé asiel van Elisa in Roemenië bezocht. Ze hebben onder andere Merry en Berry ontmoet en konden voor hen al snel een opvangplekje in Nederland reserveren. Ze konden terecht bij een dierenpension met een huiskamer concept in Vlagtwedde (provincie Groningen). Daar zijn ze op 19 november gearriveerd.

Als eerste opvang zitten ze daar prima, maar nu blijkt dat de zusjes elkaars ontwikkeling in de weg zitten hopen we zo snel mogelijk een voor elk van de pups een gastgezin of adoptant te vinden.

Merry is bang om iets te missen en is daardoor wat overenthousiast. Zij heeft daarom baat bij een rustige afremmende aanpak zodat ze kan leren dat ze echt geliefd is, ook als ze het niet opeist.

Berry is een stuk meer bescheiden. Zij krijgt ook graag aandacht maar is meer afwachtend en een beetje onzeker. Berry heeft dus vooral begeleiding nodig die haar (zelf)vertrouwen geeft.

Voor beide pups geldt dat ze alles nog moeten leren. Ze zijn nog geen leven in huis gewend, ze zijn nog niet zindelijk en hebben nog nooit aan een lijn gelopen.

Voor zowel Berry als voor Merry zoeken we daarom mensen met ervaring en de tijd en het inzicht om een (asiel)pup te begeleiden naar een fijn leven als huishond. Een (t)huis in een rustige woon- en wandelomgeving en met een goed omheinde tuin. Dan hoeft de pup niet meteen mee uit wandelen maar kan ze eerst wennen en vertrouwen opbouwen in huis en tuin. Voor Berry geldt een aanvullende voorwaarde: we plaatsen haar alleen in een thuis waar al een andere (stabiele en sociale) hond aanwezig is, die voor Berry een steunmaatje kan zijn.

Veiligheid, rust en vertrouwen bieden is prioriteit nummer één, de rest heeft minder of geen haast 🙂. Wie kan en wil Merry of Berry opvangen, tijdelijk of met een optie op adoptie 🏡🐕💕?

📬 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.