logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

jonge hond adopteren

Een lieve jonge hond adopteren, Leia
Vanwege onverwachte (familie)omstandigheden in het gastgezin van LEIA, zoeken we met spoed een andere goede plek voor deze lieve hond. Een tijdelijke opvangplek of een blijvend thuis, de nood is hoog dus iedere goed passende plek is een optie.

Leia is heel zachtaardig en geniet van aandacht en van kroelen met haar gastouders. Ze is een 2 jaar jonge hond en met haar circa 20 kilo is ze middelgroot.

In huis is ze over het algemeen rustig en ligt ze graag tegen je aan. Buiten in de tuin kan ze zich heerlijk uitleven, lekker rennen en in het gras rollen. Ze maakt jolige sprongen en kan als een kangoeroetje op haar achterpoten staan :-0

Leia zou graag spelen met de honden van haar gastgezin, maar helaas voor haar hebben die daar geen oren naar. Naar de katten toe gedraagt ze zich lief en respectvol.

Bij haar gastgezin is nog geen visite ontvangen. Wel is ze tweemaal mee geweest op visite bij 2 verschillende gezinnen die elk ook een hond hebben. Natuurlijk vond ze dat best spannend, maar ze deed het heel goed! Naar de honden van deze mensen was ze heel sociaal, naar de mensen toe voorzichtig nieuwsgierig.

Leia's gastgezin woont aan de rand van een dorp, ze is dus niet gewend aan drukte en is daar ook (nog) niet aan toe. Haar opvang heeft de eerste paar weken niet met haar gewandeld , zodat ze eerst in huis en tuin kon wennen aan haar nieuwe leven ❤️ Inmiddels wordt er regelmatig een wandeling gemaakt langs een heel rustige landelijke weg en dat gaat ze steeds leuker vinden.

Mee in de auto gaat uitstekend! Eventueel geeft dat de mogelijkheid om met de auto naar een rustige wandelplek te rijden, zo lang het in de directe woonomgeving van een nieuw thuis (nog) wat te spannend is voor haar.

Leia werd als heel jong puppy in april 2022 gered, samen met haar nestgenootjes en hun moeder. Een medewerker van Elisa's asiel heeft dagenlang gezocht naar de pups. Telkens liet alleen de moederhond zich zien; ze had haar puppy's heel goed verstopt! Uiteindelijk werden ze gevonden door de moederhond een halsband met een belletje om te doen; slim 💡!

Leia's verblijf in het asiel heeft 2 jaar geduurd...
Natuurlijk zijn daarom nog heel veel dingen hier in Nederland nieuw voor haar. Maar met haar hart van goud, haar dankbare vrolijkheid en haar grote bereidheid om met steun van haar mens(en) stapje voor stapje te ontdekken, is ze een meer dan fantastisch vriendinnetje 😘❤️

Meer lezen over deze super lieve jonge hond? Bezoek dan haar pagina: Jonge (ex) asielhond adopteren: Lieve Leia

Een jonge hond adopteren? Leia is super lief, zachtaardig en sociaal. Kijk voor de adoptie procedure