logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

hulp gevraagd honden roemenie

 

******* DAG 2 in ROEMENIË *******

Deze tweede dag begon best leuk. We gingen naar de opvang van dierenarts Christina, die achter haar huis kennels heeft waar honden tijdelijk een veilige plek hebben. Ioana heeft daar vorige maand een paar hondjes vanuit de tuin van Geta onder gebracht, want deze niet gesteriliseerde kleine teefjes waren destijds loops en met de niet gecastreerde reuen daar was het een drama voor deze hondjes...

scabies schurftDus ze heeft ze weg mogen halen en het zijn superleuke hondjes, strikje erom en klaar voor transport 💖! In één van de kennels zaten trouwens ook nog 2 hondjes die daar neer gezet zijn door een Duitse organisatie. Maar dan wel 4 jaar geleden...😞

Vervolgens zijn we zakken voer gaan brengen naar een familie met honden en katten. En in de tuin varkens in kleine hokjes, tientallen ketting-geiten op een postzegel en konijnen in een hangend vogelkooitje... Het dierenleed is schokkend en met geen pen te beschrijven. Ioana helpt ze met sterilisaties en castraties om tenminste voor de honden en katten een nieuwe generatie van ellende te voorkomen...

De dag eindigde bij een andere familie die hulp had gevraagd voor hun hondjes... Op het eerste gezicht viel de ellende nog wel mee. Een paar schurfthondjes, maar die zouden binnenkort opgehaald worden door een andere hulporganisatie en verder hebben ze best een grote tuin en krijgen voer. Maar vervolgens vertelde de eigenaar dat er in huis ook nog een paar hondjes hulp nodig hadden. En hij haalde drie pups op die volledig kapot gemaakt waren door de schurft... In een hokje ergens achteraan lagen 2 pasgeboren pups en in een ander schuurtje lag een hond te gillen van de pijn, met een rug die tot bloedens toe stuk gebeten was vanwege de jeuk.

Christina, een dierenarts die toch heel wat gewend is, was zwaar aangeslagen en besloot ter plekke om deze pups mee te nemen en ook nog een oud zwart hondje met beginnende schurft. Wij hebben beloofd te helpen met de kosten voor medicatie en natuurlijk promotie voor adoptie.
De pups liggen nu aan een infuus, maar we weten niet of ze het gaan redden 😞 Ioana heeft ook nog een andere pup meegenomen die ze niet kon achterlaten. Het hondje met de kapotte rug zit er nog, want Christina moet eerst thuis van alles gaan regelen om ruimte te maken, maar hopelijk kan die ook binnenkort weg gehaald worden. En natuurlijk hebben de mensen ivermectine gekregen om de honden zelf te kunnen behandelen.

Deze dag eindigt dus met trieste en hartverscheurende beelden. Ieder hondje dat gered wordt is er 1, maar dat wat we niet kunnen helpen, is weergaloos verdrietig.

We gaan een (besloten) Facebook groep starten waarin iedereen die wil helpen de updates en nieuwsberichten hierover kan blijven volgen. Misschien kunt u €5,00 per maand doneren (maar elk ander bedrag mag ook)? Als u ook wilt helpen, laat dat dan weten onderaan deze Facebook post alstublieft.

Wanneer u eenmalig wilt bijdragen dan kunt u de onderstaande betaallink gebruiken. U kunt zelf het bedrag invullen; elke bijdrage is heel welkom!
https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=a8z2...

Natuurlijk kunt u ook uw bijdrage overmaken op ons rekeningnummer, onder vermelding van Honden mw Geta. Ons rekening nummer is NL66 RABO 0108 573974 t.n.v. Stichting Straydogs Rescue Nederland. Dankuwel 🙏

Lees hier het verslag van dag 3.