Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Zoica

klein asiel hondje

Geslacht: teef
Leeftijd: 4 jaar
Formaat: klein hondje
Kan met kinderen: onbekend; we plaatsen Zoica graag in een rustig huishouden
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja

Informatie:
Dit kleine hondje verbleef in de tuin van mw Geta en was er slecht aan toe. We lieten haar verhuizen naar een privé asiel waar de omstandigheden beter zijn en betaalden een medisch onderzoek. Zoica bleek een hartworm infectie te hebben en daarvoor wordt ze nu behandeld. Deze behandeling zal in Nederland nog moeten worden voortgezet.

Zoica knapt goed op in het privé asiel, maar desondanks is het voor haar natuurlijk heel zwaar in de (onverwarmde) asiel kennel...

In Roemenië hebben honden in een asiel of andere opvang zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden. Daarbij zijn de omstandigheden in de asielen niet te vergelijken met die in Nederland; het is er overvol en onverwarmd en door het enorme aantal asieldieren is er weinig tijd voor aandacht voor de individuele honden.

Hopelijk staat er binnenkort een warm mandje klaar voor Zoica en kan ze binnenkort verhuizen naar een vijf-sterren (opvang)thuis in Nederland!

Zoica is reisklaar voor een enkele reis naar Nederland. Ze is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een gezondheidscheck gehad. Natuurlijk heeft ze ook een eigen paspoort.

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Zoica zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Dit hondje verblijft nu nog in een asiel in Roemenie. Ze is waarschijnlijk niet direct zindelijk en geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Zoica een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u Zoica wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Zoica tijdelijk opvangen om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over dit hondje of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes van Zoica in Roemenië: