logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jong volwassen hond adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 2 jaar (naar schatting)
Formaat: middenmaat
Kan met kinderen: onbekend; we plaatsen Yakko graag in een rustig huishouden
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: ja

➡️ De pagina over Yakko is verhuisd naar een ander webadres, kijk op de nieuwe pagina alstublieft voor de actuele versie: Baasje of opvang gezocht, asielhond Yakko

Informatie:
Eén van onze lokale Roemeense contactpersonen trof Yakko en Yakka aan in de omgeving van Boekarest, bij een meertje. Ze zjn veilig gesteld en verblijven nu in een privé asiel.

In Roemenië hebben honden in een asiel of andere opvang zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden. Daarbij zijn de omstandigheden in de asielen niet te vergelijken met die in Nederland; het is er overvol en onverwarmd en door het enorme aantal asieldieren is er weinig tijd voor aandacht voor de individuele honden.

Hopelijk staat er binnenkort een warme mandje klaar voor Yakko en kan hij binnenkort verhuizen naar een vijf-sterren (opvang)thuis in Nederland! Yakko is al gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een gezondheidscheck gehad. 

In oktober 2023 heeft één van onze teamleden Yakko ontmoet, tijdens een bezoek aan onze contactpersoon Ioana en door haar geredde honden is particuliere asielen. Yakko is in eerste instantie afwachtend. Na een tijdje komt hij snuffelen en wordt enthousiast. Geaaid worden vindt hij nog wel spannend (voor hem is ons teamlid een onbekende).

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Yakko zoeken we een rustig thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Deze hond verblijft nu nog in een asiel in Roemenie. Hij is waarschijnlijk niet direct zindelijk en geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat hij alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Yakko een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u Yakko wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Yakko tijdelijk opvangen om hem een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze hond of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpje van Yakko in Roemenië:

Zo werden Yakko en Yakka gevonden:

Baasje gezocht voor asielhond Yakko, een jong-volwassen reutje