logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel puppy adopterenGeslacht: reutjes
Leeftijd: jonge hondjes, geboren april 2022
Formaat: klein / kleine middenmaat
Kan met kinderen: vanaf 13 jaar
Kan met katten: ja, met begeleiding
Kan met andere honden: ja
Adoptie bijdrage: €350,00 (niet van toepassing bij tijdelijke opvang)

➡️ De pagina over Wess en Wyatt is verhuisd naar een ander webadres, kijk op de nieuwe pagina alstublieft voor de actuele versie: Sonia's puppy's: Wess en Wyatt

Informatie:
Dit hele nestje puppy's is in het voorjaar van 2022 opgevangen in het asiel van Elisa in Roemenië, samen met hun moeder Sonia. Natuurlijk is er in de opvang een plekje voor hen vrij gemaakt, maar ze hebben in Roemenie zo goed als geen enkele op adoptie. Moeder Sonia is in juli 2022 al naar Nederland gekomen. Voor twee van haar pups, Wess en Wyatt, zoeken we nog adoptanten en/of gastgezinnen (apart van elkaar)!

In september en oktober 2022 zijn Uma en Boone in Nederland aangekomen en eind oktober zijn ze samen geadopteerd! Voor Juniper hebben we een gastgezin gevonden; zij is op 29 september naar Nederland gereisd en in 2023 is ook zij geadopteerd.

Deze hondjes zijn klaar om naar Nederland te reizen; ze zijn gecastreerd, volledig gevaccineerd, gechipt en hebben een gezondheidscheck gehad. Natuurlijk hebben ze ook hun eigen paspoort.
Wess en Wyatt zijn allebei lieve en speelse hondjes. Ze kennen in hun leven nog niets anders dan het asiel, dus natuurlijk zal de overgang naar een thuis in Nederland groot zijn. Toch hopen we dat iemand één van hen wil redden; want een leven lang in een overvol asiel is geen fijn leven.

In het asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 honden in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven...
In Roemenië zelf zijn de honden kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve pups of een rashond. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar deze hondjes van jonge pup af aan verblijven:

Profiel adoptant:
Voor elk van deze jonge hondjes zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin* (apart van elkaar). Deze hondjes kunnen eventueel in een gezin met kinderen worden geplaatst, vanaf 13 jaar.

* Deze hondjes verblijven nu nog in een kennel in Roemenie. Ze zijn nog niet zindelijk en geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vinden en de eerste tijd nog niet zo graag mee wandelen. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft één van deze lieve hondjes een thuis?
Wanneer u één van deze hondjes wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Wess of Wyatt tijdelijk opvangen en begeleiden, om hem een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze hondjes of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wes en Wyatt, foto's zomer 2023:

Wess en Wyatt, zomer 2023:

Foto's, Uma en Boone in NL, vanaf 25 augustus 2022 :

puppy uma en boone

Filmpje, mei/juni 2022: