logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: jonge hond, 1 jaar, geboren 28 maart 2022
Formaat: klein hondje; schouderhoogte circa 28 cm, 5 kilo
Kan met kinderen: nee; we plaatsen Willow graag in een rustig huishouden
Kan met katten:  ja, indien honden gewend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: lief, baasgericht, vrolijk, zachtaardig, onderzoekend, angstig
Adoptiebijdrage: €350,=

Let op: intakeformulieren of mails waaruit duidelijk blijkt dat u niet voldoet aan profiel adoptant worden niet in behandeling genomen. Willow heeft wat daar staat echt nodig om een gelukkig leven te kunnen leiden.

 

Karakter:
Willow is een heel bijzonder meisje. Ze heeft het grote talent om elke hond aan het spelen te krijgen. Mensen daarentegen zijn erg spannend. Ze ontwikkelt zich op dat vlak nog steeds.

Profiel adoptant:

  • Recente ervaring met honden en het inzicht en de tijd om een angstige zachtaardige hond met een asielverleden te begeleiden;
  • Een (eenpersoons) thuis met een niet al te druk huishouden in een rustige omgeving (dorps/platteland);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Willow ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en niet meteen mee uit wandelen hoeft;
  • We plaatsen Willow alleen bij een al aanwezige hond, die voor haar een voorbeeld en een speelmaatje kan zijn.

Gedrag in huis:
Willow is in huis de meeste tijd rustig aangezien ze zich nog niet altijd op haar gemak voelt bij de mensen in haar gastgezin. Ze ligt vaak onder de bank of in haar bench te slapen. Maar asl ze niet slaapt of onder de bank ligt dan komt haar energieke kant naar boven!
Als je haar roept komt ze meestal vrolijk naar je toe, maar laat zich nog niet aanraken. Het gastgezin leert haar met veel geduld en rust dat ze veilig is bij hen en heel langzaamaan begint dat kwartje te vallen. Willow is nu vijf maanden in opvang bij dit gezin.
Met de honden in het gastgezin is ze geweldig leuk en ze speelt graag met ze. Het is werkelijk een genot om naar te kijken.
Willow kan zich ook goed vermaken met haar eigen speelgoed.
Gedurende de nacht slaapt Willow in haar bench. Ze is “plasmat” zindelijk, dat moet nog verder getraind worden..

klein hondje adopterenGedrag buiten:
Wandelen vindt Willow nog erg spannend. In het bos of het buitengebied geniet ze wel van lekker snuffelen en ontdekken. Ongeveer 3 keer per week gaat ze mee met een wandeling, hierbij haalt ze heel veel steun uit de aanwezigheid van de andere honden van het gezin. Het aantal keren wandelen zal wellicht op termijn kunnen worden uitgebouwd, maar op dit moment is dagelijks een wandeling nog te veel voor Willow. Ze vindt rennen en snuffelen in een rustig, landelijk gebied heerlijk, maar heeft wel tijd nodig om al die indrukken te verwerken.
Willow heeft de neiging om te vluchten voor auto’s en ander verkeer. Een wandelgebied waar je dat niet of zelden tegenkomt is dus van belang. Autorijden vindt ze prima tot af en toe spannend.

Medische bijzonderheden:
Geen bijzonderheden. Vanzelfsprekend is Willow gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Ze is bovendien in juni 2023 gesteriliseerd.

Achtergrond:
Willow is samen met haar moeder en heel veel andere honden opgegroeid in het privé asiel van Elisa (Solca, Roemnië). In dit asiel worden de honden goed verzorgd. Maar een leven in een asiel is natuurlijk geen fijn leven en in Roemenië hebben asielhonden zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden...
Willow is op 30 september 2022 in Nederland aangekomen en ze verbleef eerst een tijdje bij een dierenpension met huiskamer-concept. Sinds half november is ze in opvang bij haar huidige gastgezin, in Nieuwe Pekela (provincie Groningen).

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Willow? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's (in Nederland):

Foto's (Roemenië):

Filmpjes (Willow in Nederland):

Bij het zien van een grappig filmpje van Willow, maar met de uitleg van haar gastmoeder daarbij, schreef één van onze teamleden onderstaande reactie.
We citeren die hier, omdat het heel goed de kern weergeeft hoe Willow is:
"Goed om te benadrukken hoe haar complete plaatje eruit ziet. Van de filmpjes krijg je toch een optimistisch beeld, van een supergrappig vrolijk hondje, die zo haar "dingetjes" heeft. Maar in wezen is de werkelijkheid dus net omgekeerd, het is een hondje met beperkingen, die gelukkig ook momenten van echte vrolijkheid beleefd."

 

Filmpjes (Willow in Roemenië):

Zie ook het artikel Wie geeft klein hondje Willow een geweldig thuis?

En voor informatie over het asiel waar Willow is opgegroeid: Onze honden uit Roemenië

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.