logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

pup ter adoptie

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, geboren 10 april 2022
Formaat: bij 6 mnd oud: schouderhoogte 30 cm, 6 kilo (klein hondje)
Kan met kinderen: ja, vanaf 13 jaar
Kan met katten: ja, indien honden gewend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: lief, enthousiast, aanhankelijk, blij, sociaal en slim
Adoptie bijdrage: €350,00 

Karakter:
Juniper is een heerlijke lieve pup met een gezonde dosis zelfvertrouwen. Het is moeilijk om niet van haar te houden! Natuurlijk is ze nog jong en volop in ontwikkeling en dat vraagt wel om ervaring en goede begeleiding.

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden en een goede dosis humor om een vrolijke pup / puber op te voeden;
  • Een huis in een dorpse of landelijke omgeving, met een goed omheinde tuin;
  • Juniper kan als enige hond worden geplaatst maar bij een honds kameraadje kan ook;
  • Juniper heeft baat bij rust en regelmaat in huis. Ze kan eventueel wel bij kinderen vanaf 13 jaar worden geplaatst; dat is afhankelijk van de dynamiek in het gezin en de situatie.

pup ter adoptieGedrag in huis:
Wat een blij en heerlijk aanhankelijk hondje is Juniper. Ze krijgt graag aandacht van haar baasje, houdt van knuffelen, maar kan ook prima zichzelf vermaken. In haar enthousiasme kan Juniper soms wat al te veel op één dag willen doen maar met een baasje die zorgt voor rust momenten en regelmaat is overprikkeling prima te voorkomen.
Juniper is slim en leert graag. Natuurlijk is haar puberbrein nu nog snel afgeleid maar desondanks pikt ze aanwijzingen prima op. 
Een sociaal maar niet al te druk honds huisgenootje zou leuk zijn voor Juniper maar is niet persé noodzakelijk. Een baasje die het leuk vindt om het avontuur samen met haar aan te gaan en Juniper ook mentaal wil uitdagen zou voor haar ontzettend fijn zijn.
Naar de katten in het gastgezin gedraagt Juniper zich sociaal. Deze katten zijn wel honden gewend.

Gedrag buiten:
Juniper gaat enthousiast mee naar buiten. Rustig aan de lijn lopen is nog wel een dingetje maar gaat elke dag beter.
Bij het ontmoeten van onbekende honden kan Juniper soms even heftig reageren omdat ze niet meteen weet wat te doen. Maar krijgt ze de tijd om rustig te kijken en eventueel kennis te maken dan is de schrik weg en is ze juist heel sociaal vaardig met soortgenoten.
Juniper's gastgezin woont landelijk en Juniper heeft geen ervaring met drukkere omgevingen. We plaatsen haar dan ook graag in een rustige woon- en wandelomgeving.

Medische bijzonderheden:
Juniper is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Onze stichting adviseert u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u hiervoor een borg, die wordt terugbetaald na de sterilisatie.
Vanzelfsprekend is Juniper gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Juniper is als jonge pup zwervend aangetroffen, samen met haar nestgenootjes en haar moeder. Het hondengezin is opgenomen in het privé asiel van Elisa (Solca, Roemenië). In Roemenië heeft een pup in het asiel zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden. Onze stichting heeft daarom een tijdelijke opvangplek in Nederland voor haar gezocht en gevonden. Nu we haar via haar opvang hebben leren kennen zijn we voor haar op zoek naar een fijn thuis voor altijd! Juniper verblijft bij haar gastgezin in Groningen.
Informatie over Juniper's moeder en haar nestgenootjes vindt u op de pagina Sonia's puppy's.

Adoptie procedure:
Wilt u Juniper adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's (in Nederland):

Filmpje:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.