logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein asielhondje

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: jong hondje, circa 1,5 jaar
Formaat: kleine hondje
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: kan op aanvraag worden getest
Kan met andere honden: ja

Informatie:
Manty is een zachtaardig jong hondje. Ze ervaart veel stress in het asiel, onder meer door het geblaf van al die honden. We hopen dat we voor dit kleine meisje snel een fijne plek kunnen vinden in Nederland, bij een adoptant of voor tijdelijke opvang en begeleiding tot een passende adoptant gevonden is.

Manty is reisklaar; ze is volledig gevaccineerd, heeft een gezondheidscheck gehad, is gechipt, heeft een paspoort en is gesteriliseerd. Wie haalt dit kleine hondje uit het asiel? Het vervoer wordt vanzelfsprekend door ons geregeld.

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar Manty verblijft:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Manty zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Dit hondje verblijft nu nog in een (particulier) asiel in Roemenië. Ze is waarschijnlijk niet direct zindelijk en ze is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en daarom de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft dit asielhondje een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u Manty wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Manty tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over dit hondje of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpje:

Dit kleine asielhondje is beschikbaar voor adoptie in Nederland. Een foster die dit hondje tijdelijk wil opvangen is ook een fijne optie!