logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

puppy asiel ter adoptie

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, geboren mei 2023
Formaat: blijft naar verwachting een kleine hond
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja, met goede begeleiding
Kan met andere honden: ja

Informatie:
Babetje werd samen met haar zusjes Juultje en Lizzy gevonden bij het lokale benzinestation in Solca, Roemenië, een beruchte plek als het gaat om gedumpte honden. Elisa trof ze aan en de pups kregen een plekje in Elisa's privé asiel.
Zo te zien zit er Spaniel in hun genen, Cocker Spaniel of misschien Cavalier King Charles? We kunnen het natuurlijk niet zeker weten, de pups werden zonder moederhond gedumpt.

De zusjes zijn zachtaardig, lief en niet angstig voor mensen. Ze zijn reisklaar vanaf 18 september; dan is de verplichte Rabiës-enting geldig. Ze zijn dan volledig gevaccineerd, hebben een gezondheidscheck gehad, zijn gechipt en hebben een paspoort. We hopen dat we alle drie de zusjes dan snel naar Nederland kunnen laten reizen, zodat hun verblijf in het stressvolle asiel zo kort mogelijk duurt. We zoeken daarom nu al fijne plekken voor hen; ze zijn beschikbaar voor adoptie maar opvang in een gastgezin is ook een mogelijkheid.

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in buiten kennels, dag in dag uit en in weer en wind. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar Juultje verblijft:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Babetje zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Deze pup verblijft nu nog in een (privé) asiel in Roemenie. Ze is waarschijnlijk niet direct zindelijk en ze is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Babetje een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze pup wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Babetje tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze pup of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's :