logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein hondje ter adoptie

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: jong hondje, geboren 20 juli 2022
Formaat: klein hondje (schouderhoogte 28 cm, gewicht 8 kilo)
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten:  ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: zachtaardig, gevoelig, knuffelkont, mensgericht, slim, rustig voor haar leeftijd
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Dit zachtaardige kleine hondje is gek op mensen; ze geniet van aandacht en geknuffeld worden. Andere honden vindt ze oké, zolang ze zich niet heel druk of opdringerig gedragen.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met ervaring met honden;
  • Een niet te drukke woonomgeving, bijvoorbeeld een rustige groene woonwijk of dorps/landelijk;
  • Een goed omheinde tuin waarin Manty lekker kan rondscharrelen is een pré;
  • Manty kan als enige hond worden geplaatst of bij een sociale en rustige andere hond.

klein hondje adopteren uit asiel

Gedrag in huis:
Voor haar leeftijd is Manty een rustig hondje. Ze wordt erg blij van aandacht, geknuffeld worden en de nabijheid van haar mens(en). Eenkennig is ze niet, ook belangstelling van onbekenden vindt ze leuk.
Naar het andere hondje in haar gastgezin gedraagt ze zich sociaal, maar ze gaat niet in op zijn uitnodigingen om te spelen. Manty is vooral mensgericht; een andere hond als gezelschap vindt ze oké maar niet noodzakelijk. De kat van het gezin wordt over het algemeen genegeerd. Is er toch contact, dan is Manty lief voor haar. Een combinatie met een kat die opdringerig is of Manty uitdaagt zou niet fijn zijn; samenwonen met een rustige kat kan prima.
Manty is slim, ze pikt snel de betekenis van woorden op en is heel handig met voerspeeltjes. Ze kan al even alleen thuis zijn, maar bij haar gastgezin is dat wel samen met een ander hondje.

Gedrag buiten:
Het meelopen met een tuigje om en aan een lijn heeft Manty heel snel en goed opgepikt. Ze is ook al zindelijk. Onbekende mensen tegenkomen vindt ze leuk maar echte drukte is ze niet gewend; haar gastgezin woont in een rustige, groene woonwijk. We plaatsen Manty dan ook niet in een drukke woonomgeving; ze is nog maar kort in Nederland en we willen niet het risico lopen dat een prikkelrijke omgeving haar teveel wordt.
Onbekende honden tegenkomen wordt door Manty het liefst vermeden. Bij een ontmoeting gedraagt ze zich afwachtend; is de andere hond rustig dan is ze nieuwsgierig maar is de andere hond druk of opdringerig dan wil ze het liefst op afstand blijven.
Autorijden is nog geen hobby van Manty, ze vindt dat heel spannend. Natuurlijk kan dat eventueel nog veranderen met goede begeleiding, tijd en geduld.

Achtergrond:
Manty is een zachtaardig en gevoelig hondje. Ze ervaarde veel stress in het asiel in Roemenië, onder meer door het geblaf van al die honden (dat is ook te zien in het filmpje dat gemaakt is op het speelveld van het asiel). In Roemenië maken asieldieren zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. We hoopten dan ook dat we voor dit kleine meisje snel een fijne plek zouden kunnen vinden in Nederland en dat is gelukt! Ze is op 14 oktober gearriveerd bij haar gastgezin in Geldrop.

Medisch:
Manty is gesteriliseerd, volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek naar Nederland heeft ze een gezondheidscheck gehad.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in dit zachtaardige hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

red een asielhondje

 

Foto's en filmpjes:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dit kleine hondje is al in Nederland, ze verblijft bij een foster. Ze is beschikbaar voor adoptie.