logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

lily asielhondje

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: circa 3 jaar
Formaat: kleine hond
Kan met kinderen: vanaf 13 jaar
Kan met katten: onbekend, onze stichting kan informatie bieden over juiste begeleiding
Kan met andere honden: ja
Adoptie bijdrage: €350,00 (niet van toepassing bij tijdelijke opvang)

Informatie:
Tijdens haar bezoek aan Boekarest bezocht één van onze teamleden ook het gemeentelijk asiel, Pallady. Ze ontmoette daar onder andere dit teefje van een jaar of drie. Een klein hondje, sociaal en naar de asielmedewerkers die ze kent heel aanhankelijk. Ons teamlid gaf haar een naam: Lily.

De asielmedewerkers vertelden dat Lily was binnengebracht door de hondenvangers. Lily was van een dakloos gezin, maar de hondenvangers namen haar mee...

Lily is inmiddels overgebracht naar een privé asiel, waar ze goed wordt verzorgd. Maar het blijft een leven in een kennel...
Asielhonden hebben in Roemenie zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden... Daarom zoeken wij nu een eigen thuis voor dit aandoenlijke kleine hondje, Lily! Of, dat kan ook, eerst een gastgezin in Nederland die haar wil opvangen en begeleiden tot een passende adoptant voor haar gevonden is. 

Lees het verhaal van ons teamlid over haar bezoek aan Pallady en haar ontmoeting met Lily in het artikel Op de valreep...

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Lily zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Dit hondje verblijft nu nog in een asiel in Roemenie. Ze is waarschijnlijk niet meteen zindelijk en geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft kleine Lily een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u Lily wilt adopteren, laat ons dat dan weten via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
U kunt ook het intakeformulier invullen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin dit hondje tijdelijk opvangen om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over dit hondje of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's:

Filmpje, Lily in het privé asiel (november 2022) :