logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

senior hond adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: fitte senior rond de 8 jaar
Formaat: middenmaat
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Laika graag in een rustig huishouden
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: ja, maar niet met kleine hondjes

➡️ De pagina over Laika is verhuisd naar een ander webadres, kijk op de nieuwe pagina alstublieft voor de actuele versie: Senior hond adopteren uit het asiel, Laika

Informatie:
Eén van onze teamleden is eind oktober 2022 een week lang op bezoek geweest in Boekarest, Roemenië. Daar bezocht ze onder andere de tuin van mevrouw Geta waar ongeveer 100 honden leven. Daar heeft ze Laika ontmoet. Laika was één van de kale honden als gevolg van schurft. De honden zijn in die week allemaal behandeld tegen deze parasiet en voor de volledig kale honden zoals Laika is plek gevonden in overdekte kennels voor de winter. Laika knapte zowel uiterlijk als innerlijk ontzettend op. Ze is gek op aandacht. Maar in het asiel waar ze verbijft is daar zelden voor... Na zo'n zware tijd zouden we het fantastisch vinden als ze een diamanten mandje gaat vinden! Is Laika het voor u?

In Roemenië zelf zijn de honden kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens...
Zie ook dit nieuwsbericht: Laika heeft hulp nodig!

In oktober 2023 bezocht één van onze teamleden opnieuw een aantal asielen in Roemenië. Daarbij heeft ze ook Laika opnieuw ontmoet. Ze maakte onder andere onderstaand filmpje:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Laika zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Deze hond verblijft nu nog in een (privé) asiel in Roemenie. Ze leeft al jaren buiten, dus waarschijnlijk niet direct zindelijk en zij is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Laika een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze hond wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Laika tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over dit hondje of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes van Laika in Roemenië (winter 2022, mei 2023, oktober 2023):

Januari 2023: