logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

puppy in asiel ter adoptie

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, geboren april 2023
Formaat: blijft naar verwachting een kleine hond
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: kan op aanvraag worden getest
Kan met andere honden: ja

➡️ De pagina over Miley is verhuisd naar een ander webadres, kijk op de nieuwe pagina alstublieft voor de actuele versie: Puppy uit het asiel adopteren, Miley

Informatie:
Langs de kant van een doorgaande weg vond Elisa eind juni maar liefst 11 pups... Gedumpt, aan hun lot overgelaten. Miley is één van hen; ze is het zusje van Glee. Ook al was en is het asiel al overvol, Elisa heeft ze natuurlijk niet aan hun lot overgelaten. Ze kregen allemaal een plekje in haar privé asiel.

Miley is een sociaal en lief teefje; naar verwachting blijft ze een kleine hond / kleine middelmaat. Ze is al klaar om te reizen; ze is volledig gevaccineerd en heeft een geregistreerde chip en een paspoort.

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve pups. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Op het filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud (en in de zomer vaak smoorheet). Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook deze pup verblijft:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Miley zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*.

* Deze pup verblijft nu nog in een (privé) asiel in Roemenie. Ze is waarschijnlijk niet direct zindelijk en ze is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en daarom de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Miley een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze pup wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Miley tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze pup of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's :

Zo werden de pups, waaronder Miley, aangetroffen langs een drukke weg (eind juni 2023):