Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Tommie

herplaatser hond ter adoptie

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 5 jaar, geboren 1 november 2017
Formaat: (kleine) middelmaat, schouderhoogte 43 cm, 12 kilo
Kan met kinderen: ja
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: vrolijk, speels, heel vriendelijk, sociaal, slim, goed met kinderen
Adoptie bijdrage: €175,00

Karakter:
Tommie is een vriendelijk en speels hondenmaatje. Hij is vrolijk, lief naar zowel mensen als honden en hij leert snel. Tommie heeft bovendien een groot talent als kindervriend! 

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met voldoende ervaring, inzicht en tijd om Tommie verder te begeleiden
  • Een huis in een niet te drukke woon- en wandelomgeving en bij voorkeur met een goed omheinde tuin

Gedrag in huis:
Enthousiaste Tommie is een blije hond zowel binnen als buiten. Hij is erg lief en kan uitstekend met kinderen overweg. Tommie luistert goed en leert snel. Als waakhond is Tommie ongeschikt; hij blaft zelden en bezoekers zijn heel welkom.
herplaatser hond ter adoptieTommie is blij met de andere honden in huis waarmee hij fijn kan spelen en stoeien. Het is voor hem ook geen probleem om, na gewenning, even alleen thuis te blijven. Tommie zou alleen bij een gezin geplaatst kunnen worden, maar ook bij één of meer andere honden.

Gedrag buiten:
Deze super sociale hond is ook buiten vriendelijk en enthousiast naar andere honden en mensen. Zijn training is wel een aandachtspuntje; Tommie trekt in zijn enthousiasme aan de lijn en zijn reactie op het signaal om hier te komen is niet meer zo goed als het ooit was. We verwachten dat met geduld, een goede trainingsopbouw en een lekkere beloning het prima zal lukken om Tommie weer flitsend te laten komen als u hem roept. 
Wit u Tommie meenemen voor een ritje met de auto, dan is dat voor hem geen probleem. 

Medische bijzonderheden:
Geen.

Achtergrond:
In 2018 ontmoette ons team Tommie in het gemeentelijk asiel van Resita, Roemenië. De omstandigheden daar zijn afschuwelijk; overvolle kennels, weinig voer, geen verwarmde ruimtes en geen medische zorg. Tommie viel op door zijn lieve en vrolijke aard.
In 2019 konden we Tommie naar Nederland laten komen. Hij verbleef een tijdje bij een gastgezin en werd vervolgens geadopteerd. Helaas moet Tommie nu worden herplaatst, als gevolg van een echtscheiding. Tot aan zijn herplaatsing verblijft Tommie bij zijn adoptant, in Oss (provincie Noord-Brabant).

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Tommie? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Filmpjes:

Filmpjes (Tommie in het asiel van Resita, 2018):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.